Radović: Đorđević me je napao bez dokaza

Pomoćni trener Crvene zvezde Velibor Radović odgovorio je na optužbe selektora Srbije Aleksandra Đorđevića na optužbe u vezi sa Bobanom Marjanovićem.

JTIzvor: B92
Podeli

Zbog Radovićevih nedavnih izjava, Marjanović će morati da napusti pripreme reprezentacije i otputuje u Sjedinjene Države na dodatne lekarske preglede na zahtev San Antonio Sparsa, sa kojima je potpisao jednogodišnji ugovor.

Radović je u jednom intervjuu prethodnih dana otkrio da je Marjanović finalnu seriju Superlige Srbije odigrao sa prelomom stopala, zbog čega je učešće doskorašnjeg centra Zvezde na Evropskom prvenstvu dovedeno u pitanje.

Đorđević je u ponedeljak Radovićevu izjavu “nepromišljenom i nekorektnom” i istakao da ona nije bila slučajna.

Izuzetno su me pogodile izjave selektora Đorđevića, pre svega kao čoveka, ali i kao bivšeg košarkaša. Đorđević me je napao bez bilo kakvih dokaza, na moj račun je uputio optužbe najgore moguće vrste i izneo je brojne neistine. Sve to je ružno i tužno, kosi se nekim sportskim kodeksima i ne priliči jednoj takvoj sportskoj veličini kao što je Aleksandar Đorđević”, rekao je Radović za “Blic”.

Radović je, između ostalog, naveo da je tokom intervjua koji je dao izraelskom novinaru došlo do nerazumevanja i pogrešnog prenošenja i tumačenja njegovih izjava u vezi sa Marjanovićevom povredom.

To je izazvalo problem, ne mojom krivicom, niti mojom bilo kakvom namerom. O Marjanoviću sam kroz ceo intervju govorio u superlativima, kao vrhunskom košarkašu, velikom profesionalcu koji je svojim odnosom pokazao privrženost klubu i o kakvom se nepokolebljivom karakteru radi. Nikada ništa ne bih uradio što bi na bilo koji način moglo da ugrozi njegovu karijeru”, istakao je Radović.

Pomoćnik Dejana Radonjića istakao je da je Đorđević navodima da je ‘klupski službenik’, ‘strani trener’ i ‘protivnik’ verovatno želeo dodatno da ga ponizi i marginalizuje njegovu ulogu u košarkaškom klubu Crvena zvezda.

Insinuacije da sam možda bio instruisan zarad finansijske koristi trećeg lica spadaju u domen klevete. Neka mu to služi na čast. Reprezentaciji Srbije, za koju ću svim srcem navijati na predstojećem Evropskom prvenstvu, želim mnogo sreće i uspeha”, rekao je, između ostalog, Radović.

Podsetimo, Radović je u pomenutom intervjuu rekao da je Marjanović rizikovao odlazak u NBA zbog Zvezde.

„Ta povreda je došla u najgorem mogućem trenutku jer za njega nije bilo prave zamene. Marjanović nije bio ni na 50 odsto tokom finalne serije. On je skakutao na jednoj nozi jer mu je stopalo bilo polomljeno, ali je i pored toga bio spreman da uđe sa klupe i pomogne timu. Insistirao je da igra i mi mu se zbog toga divimo, jer je rizikovao potpisivanje za NBA tim“, rekao je tada Radović.

Najbolji srpski košarkaši trenutno u Kranjskoj Gori obavljaju prvi deo priprema za učešće na prvenstvu Evrope, koje će od 5. do 20. septembra zajednički organizovati Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.