B92: Milutinov tri godine u Olimpijakosu

Kao što je B92 najavio, dosadašnji košarkaš Partizana Nikola Milutinov potpisao je trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, potvrdio je grčki velikan.

Izvor: B92
Podeli

Milutinov je imao ugovor na još dve godine sa ’crno-belima’, ali je od njegovog izbora na draftu kao 26. pika od strane San Antonio Sparsa bilo jasno da će ga Partizan teško zadržati. Postojala je mogućnost da mladi centar ode direktno u NBA ligu, a za njegove usluge interesovao se i Panatinaikos, ali je on na kraju završio na Pireju.

Milutinov je podneo zahtev za raskid ugovora sa Partizanom zbog neisplaćenih zarada, pa u redove Olimpijakosa stiže kao slobodan igrač. 'Crno-beli' Milutinovu duguju 200.000 evra, i to po redukovanom ugovoru na koji je pristao.

Sa šampionom Grčke Milutinov je potpisao ugovor po kojem će svaka naredna sezona biti opciona (1+1+1). To znači da bi u slučaju da ga Sparsi budu želeli već naredne godine otišao u najjaču ligu na svetu ili za dve godine.

Tokom boravka u Sjedinjenim Državama, srpskom košarkašu je sugerisano da bi bilo dobro da odigra još jednu sezonu u Evropi, pošto je očigledno da ozbiljno na njega pošto ga izabrali u prvoj rundi drafta.

Prošle sezone u ABA ligi Milutinov je prosečno beležio 9,8 poena i 7,6 skokova, a sa ekipom Partizana ima osvojene dve titule prvaka države i jednu ABA ligu.

Šampion Grčke se u ovom prelaznom roku već pojaačao dovodjenjem reprezentativca Italije Danijela Heketa (Armani), Patrika Janga (Galatasaraj) i Di Džej Strouberija (Karšijaka).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.