Partizan lako savladao FMP

Košarkaši Partizana lako su savladali FMP iz Železnika 81:67 (23:14, 19:24, 23:18, 16:11), u desetom kolu Superlige Srbije.

AKIzvor: B92
Podeli

Crno-beli su već u prvom periodu stekli devet poena prednosti, FMP je trojkama dva puta uspevao da se vrati u egal, ali je domaćin sjajnim šutem u nastavku stekao nedostižnih 15 razlike.

Partizan je do devete pobede u SL predvodio Edo Murić sa 17 poena, 8 skokova i 5 asistencija, Nikola Milutinov je ostvario dabl-dabl sa 15 poena i 11 skokova, dok je 10 dodao Mihajlo Andrić.

Najefikasniji u ekipi FMP-a bio je Filip Čović sa 17 poena uz 10 asistencija, a pratio ga je jedino Sturanović sa 11 poena.

Partizan i dalje ima poedu manje od Crvene zvezde, koja je lako savladala Tamiš, dok je FMP ostao na šestom mestu sa pobedom manje od Mega Leksa i Vojvodine.

Tok meča:

Gosti iz Železnika bolje otvaraju meč, Sturanović postiže dva koša, a Čović dodaje trojku za 7:2, ali Andrić sa pet poena u nizu ostavlja Partizan u egalu. U međuvremenu se probudio Edo Murić, ubacio šest poena, pa je Partizan preokrenuo na 11:9.

Crno-beli novim poenima Andrića povećavaju na četiri poena razlike (15:11), Micović trojkom država FMP u igri, ali u završnici prvog perioda Murić sa pet poena, uz podršku Milosavljevića i Milutinova, odvodi Partizan na 23:14.

Domaćin je nastavio u istom ritmu u drugom periodu, počeo je da pogađa i Pavlović, u reketu se razigrao Đumić, pa su crno-beli postepeno povećavali prednost (34:20). Ipak, serijom trojki Gudurića, Lazarevića i Čovića FMP ekspresno smanjuje zaostatak na samo četiri poena posle prvog poluvremena 42:38.

Dok su spoljni igrači oba tima promašivali trojke, Milutinova je uspostavio dominaciju u reketu te sa pet uzastopnih poena doneo Partizanu novu dvocifrenu prednost (50:40). FMP se opet ne predaje, predvođen Čovićem opet smanjuje zaostatak na samo tri razlike, ali Marinković trojkom održava prednost crno-belih (57:50).

FMP je poenima Obrovića i Micovića tražio nivi povratak u egal, ali su tri M – Murić, Milutinov i Milosavljević, zadržali Partizana na +9 pred poslednju četvrtinu – 65:56.

Dok su gosti promašivali šuteve u poslednjem periidu, mahom za tri poena, crno-beli su strpljivo gradili napade te poenima Andrića, Murića i Militonova povećavali prednost do maksimalnih 15 razlike (75:60).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.