Drama u SM, Pavlović junak!

Košarkaši Partizana pobedili su posle preokreta i produžetka Mega Leks u Sremskoj Mitrovici u devetom kolu Superlige 96:95.

MNIzvor: B92
Podeli

Najzaslužniji za osmu pobedu crno-belih bio je Saša Pavlović koji se posle oporavka od povrede vratio u tim posle skoro mesec dana.

On je meč završio sa 23 poena (9/11 bacanja, 4/5 za dva, 2/7 za tri), šest skokova i tri asistencije. Pavlović je postigao seriju ključnih poena u finišu regularnog dela meča i doneo produžetak svojoj ekipi.

Fenomelan meč za Partizan odgriao je Nikola Milutinov koji je dominirao sa 20 skokova (8 u odbrani, 12 u napadu), a uz to je postigao 13 poena. Mačvan je završio meč sa 22 poena (5/5 slobodna bacanja), 7/11 za dva), uz sedam skokova. Milosavljević je dodao 14 poena, a Tepić devet.

U ekipi Mega Leksa briljirao je Nikola Jokić sa 33 poena (9/13 bacanja, 9/14 za dva, 2/3 za tri) i 12 skokova, za indeks korisnosti 47! Pratio ga je Miljenović sa 19 poena i sedam asistencija, dok je Kešelj dodao 12 poena.

Mega je bila organizovanija i vodila tokom većeg dela meča. Partizan je dosta promašivao, a veliki broj skokova u napadu, anulirao je izgubljenim loptama, dok je Mega je prvu izgubljenu loptu imala tek na polovini treće četvrtine, ukupno samo sedam. Igru Partizana obeležio je veliki broj pokušaja za tri poena (9/31) i 18 izgubljenih lopti.

U drugom poluvremenu Partizan se raspucao za tri poena i prišao Megi na pet poena. Ekipa Dejana Milojevića sve vreme je održavala prednost između pet i 10 poena, a kad god bi Partizan zapretio, Mega bi na pravi način "sekla" nalete protivnika. Pavlović je predvodio Partizan tokom četvrte četvrtine. Njegovih osam vezanih poena za Partizan za kratko vreme vraćaju crno-bele u život, 84:83, minut i po pre kraja. Upravo je on bio najzaslužniji za to što je njegova ekipa uspela da se konsoliduje u finišu i izbori produžetak, a u poslednjem napadu je imao šut za pobedu, ali je promašio iz teške pozicije. Posle 40 minuta rezultat je 85:85.

Neiozvesno je bilo i tokom dodatnih pet minuta. Pola minuta pre kraja ponovo je bilo nerešeno 95:95, Mega je imala napad, ali je Miljenović izgubio loptu, da bi potom napravio i faul nad Tepićem. Plej Partizana postiže jedno slobodno bacanje, da bi odigrao dobro u odbrani i sprečio Miljenovića da postigne pogodak za pobedu Mega Leksa. Partizan je pobedio 96:95.

U prvom meču kola Konstantin je u Železniku pobedio FMP 83:82. U ostalim utakmicama sastaju se Crvena zvezda Telekom – Metalac (20.00) i Vojvodina - Tamiš (20.00).

Tok meča:

Tok meča pratite na na šem sajtu.

U ekipu Partizana se vratio Saša Pavolivć, posle povrede u polufinalnoj seriji ABA lige sa Cvrenom zvezdom Telekom.

Startne petorke:
Mega Leks: Kešelj, Miljenović, Jokić, Šulović, Zagorac
Partizan: Tepić, Murić, Milutinov, Milosavljević, Mačvan

Partizan je imao startno vođstvo poenima Tepića i Mačvana, ali Mega brzo preokreće i stiže na plus četiri. Zagorac se istakao poenima i skokovima, a u strelce su se upisali i Miljenović i Jokić (11:7). Kapiten Milosavljević donosi izjednačenje svojoj ekipi, da bi domaći ponovo pobegli na plus pet trojkom Kešelja (16:11). Partizan je veliki broj ofnazivnih skokova, anulirao izgubljenim loptama – po šest ih je imao u prvom delu igre. Prva četvrtina završena je u korist Mega Leksa 19:16.

Mega je igrala organizovanije što je rezultiralo dvocifrenom prednošču (27:16). Partizan u prva četiri minuta druge četvrtine nije postigao pogodak, a u jednom napadu su trojica košarkaša promašila šut za tri: Pavlović, zatim Marinković pa Tepić. Četiri i po minuta pre kraja poluvremena crno-beli preko Pavlovića prekidaju dugu seriju bez poena (27:19).

Proradila je i saradnja Mačvana i Pavlovića, Partizan je u mini-seriji i smanjuje zoastatak, ali posle faula nad Jokićem i njgeovih slobodnih bacanja Mega se vraća na plus osam (29:21). Partizan loše šutira za tri poena, Dalo je promašio za 2/11 crno-belih, ali Marinković popravlja učinak van linije 6.75. Serijom slobodnih bacanja Pavlovića i poenima Mačvana Partizan stiže na pet poena zaostatka. Na drugoj strani uzvaraća Mega preko Simovića i Jokića za 39:30. Posle prvog poluvremena Mega Leks vodi 42:34.

Efikasan početak treće četvrtine. Na poene Milutinova na početku drugog poluvremena odgovara Kešelj, da bi Andrić, Mačvan i Milosavljević postigli nove trojke za Partizan. Jokić nastavlja da nosi svoju ekipu i postiže nove poene (49:45). Usledila je serija Mege 7:0, a prednost svoje ekipe čuvaju pre svih Jokić i Miljenović. Do kraja četvrtine domaći nisu dopuštali crno-belih da se približe ili preokrenu, kad god bi Partizan zapretio, ekipa Dejana Milojevića bi na pravi način "sekla" nalete protivnika. Treća četvrtina završena je rezultatom 66:61 za Megu.

Tokom četvrte četvrtine Megu je predvodio Miljenović, dok je Partizan ušao u problem sa ličnim greškama, jer je prvi plejmejker, Tepić, napravio četiri prekršaja. Domaći košarkaši sve vreme drže između pet i osam poena prednosti, usledio je novi talas slabe igre Partizana, nove izgbuljene lopte, a tim Dejana Milojevića to koristi i odlazi na plus 10. Ofanzivni skokovi Milutinova drže ekipu Partizana u igri. Važnu trojku za Partizan postigao je Pavlović, a zatim i Tepić postiže poene za seriju Partizana od 5:0 za samo 20 sekundi - 76:61.

Osam vezanih poena Pavlovića za Partizan za kratko vreme vraćaju crno-bele u život, 84:83, minut i po pre kraja. Upravo je on bio najzaslužniji za to što je njegova ekipa uspela da se konsoliduje u finišu i izbori produžetak, a u poslednjem napadu je imao šut za pobedu, ali je promašio iz teške pozicije. Posle 40 minuta rezultat je 85:85.

Pavlović je nastavio da nosi crno-bele i na početku produžetka. U jednom napadu postigao je poene uz faul, ali je potom dobio tehničku grešku. Pogodio je jedno slobodno bacanje, a zatim je Kešelj na drugoj strani pogodio slobodno bacanje. Jokić potom vraća prednost svojoj ekipi, a isto to čini Mačvan za svoj tim. Skoro polovinu poena Partizanu doneli su Mačvan i Pavlović. Pavlović je ranije završio meč s obzirom da je zaradio pet ličnih grešaka.

Pola minuta pre kraja ponovo je bilo nerešeno 95:95, Mega je imala napad, ali je Miljenović izgubio loptu, da bi potom napravio i faul nad Tepićem. Plej Partizana postiže jedno slobodno bacanje, da bi odigrao dobro u odbrani i sprečio Miljenovića da postigne pogodak za pobedu Mega Leksa. Partizan je pobedio 96:95.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.