Blažič: Sada bolje u drugi meč

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da su neki njegovi saigrači umorni i da ne zna šta se desilo sa ekipom u drugom poluvremenu meča sa Cedevitom.

MNIzvor: B92
Podeli

Crveno-beli su uz oscilacije slavili u Pioniru 68:59 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji regionalne ABA lige.

Druga utakmica igraće se u nedelju od 20.30 takođe u Beogradu, a serija se igra na tri pobede.

"Nismo ih potcenili. Dobro smo počeli, ali ne znam šta se desilo na poluvremenu, bili smo mekani. Ne smemo to sebi da dozvolimo. Ovo je škola više za nas. Neki igrači su malo umorni, a svaki igrač nam treba. U glavama nam je samo da dobijemo ovu seriju i daćemo sve od sebe", rekao je Blažič.

Zvezda je u drugom poluvremenu dala samo 26 poena, od toga Blažičevih sedam u nekim od ključnih momenata meča.

“Nema veze ko je postigao poene, važno je da mi igramo agresivnu odbranu i da na kraju dobijemo seriju. Samo to nam je u glavama i daćemo sve od sebe“.

Crveno-beli su vodili sa 18 poena razlike na poluvremenu, ali je posle velikog pada u trećoj deonici Cedevita prišla na pet poena razlike.

“Ponavljam, mekano smo krenuli, nije bilo čvrstine kao na početku i oni su to iskoristili. Dobar su tim i stigli su nas. Dobro je da smo dobili na kraju“.

U polufinalnoj seriji s Partizanom Zvezda je poražena u drugom meču i to bi mogao da bude nauk pred nedeljni duel sa Cedevitom.

Sigurno. Za sve nas je to bio neki šok i nećemo imati takav pristup. Moramo da se izborimo i da ne dozvolimo da Cedevita napravi seriju koju nećemo moći da stignemo. Moramo dobro da se odmorimo, bićemo spremni“, zaključio je Blažič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.