ANGT: ’Večiti’ u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana plasirali su se u polufinale kvalifikacionog turnira za ’fajnal for’ juniorske Evrolige koji se igra u Beogradu.

JTIzvor: B92
Podeli

’Večiti’ su zabeležili po dva trijumfa prvog dana takmičenja, što im je donelo plasman među četiri najbolja tima, a konačan plasman u grupama biće poznat u subotu, kada su i na programu polufinala.

Crvena zvezda, koja je organizator turnira, bila je ubedljiva protiv Albe sa 96:64, a potom je deklasirala danski Verlose sa 97:46. ’Crveno-bele’ je u duelu sa berlinskim timom predvodio Aleksandar Aranitović sa 16 poena i sedam skokova, dok je Nikola Rakićević dodao 14 poena i šest skokova. U duelu sa danskim predstavnikom istakao se Boriša Simanić sa 21 poenom i devet skokova.

Partizan je u prvom kolu pobedio Akademiju Kanarijas sa 62:56, a potom je bio bolji od Zemuna sa 69:63. Slobodan Jovanović predvodio je ’crno-bele’ u duelu sa španskim timom sa 19 poena i šest skokova, dok je isti igrač bio najbolji i na meču sa Zemunom sa 14 poena i sedam skokova, dok je Nikola Tanasković dodao isti broj poena.

Od ostalih srpskih predstavnika, Zemun još ima šansu za plasman dalje, pošto je slavio protiv Umane Rejer iz Venecije sa 77:73. Najbolji među Zemuncima bio je Nikola Ćirković sa 34 poena, a njegov tim odlučujući duel očekuje protiv Akademije Kanarijas u subotu.

Mega Leks je bez šanse za plasman dalje, posle poraza od Verlosea sa 83:81 i Albe sa 84:73, a u poslednjem kolu se sastaje sa Crvenom zvezdom. Partizan u poslednjem kolu igra sa timom iz Venecije.

Utakmice kvalifikacionog tunira za završnicu juniorske Evrolige igraju se u halama Basket lend i Basket siti na Čukaričkoj padini.

Rezultati:
Grupa A
Crvena zvezda – Alba 96:64
Mega Leks – Verlose 81:83
Crvena zvezda – Verlose 97:46
Alba – Mega Leks 84:73
Grupa B
Partizan – Akademija Kanarijas 62:56
Umana Rejer – Zemun 73:77
Zemun – Partizan 63:69
Akademija Kanarijas – Umana Rejer 71:63

Raspored za subotu
Mega Leks – Crvena zvezda
Verlose – Alba
Umana Rejer – Partizan
Akademija Kanarijas – Zemun
polufinalni dueli

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.