Milojević: Ponosan sam na igrače

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je ponosan na svoje igrače jer su se vratili u duelu sa Cedevitom posle primljene trojke u poslednjoj sekundi.

JTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli

Mega je slavila u Zagrebu sa 107:103 posle produžetka i to pošto je Nemanja Gordić u poslednjoj sekundi postigao trojku sa pola terena.

Na taj način, Mega je došla do desete pobede i to bez jednog od svojih najboljih igrača Nenada Miljenovića.

Prvi put ove sezone igramo bez Nenada Miljenovića, koji nam je glavni organizator. Na početku smo imali probleme sa organizacijom, ali kako su se Jaramaz i Đoković malo oslobodili, do kraja smo igrali sve bolje. Ključno je bilo što prvo poluvreme nije završeno većom razlikom u korist Cedevite. Treća četvrtina je bila odlična, uspeli smo da vratimo svoju igru, a Cedevita posle nije imala odgovor na mnoge naše akcije. Na kraju poslednje četvrtine smo primili trojku sa pola terena i ponosan sam na igrače, jer kada primite takav koš teško je psihološki se vratiti i dobiti u produžetku“, rekao je Milojević.

Junak trijumfa Mege bio je Dena Musli, koji je upisao 20 poena, 15 skokova i tri asistencije.

Čestitao bih saigračima na stvarno veoma bitnoj pobedi, koja za ovu mladu ekipu pre svega mnogo znači na psihološkom planu. Dobili smo ekipu koja je među prve četiri u ligi i to je za nas veliki podstrek da još više radimo“, naglasio je Musli.

Mega tri kola pre kraja sezone drži sedmo mesto na tabeli ABA lige sa deset pobeda i 13 poraza, dok je Cedevita na trećoj poziciji sa skorom 15/8.

U narednom kolu, 9. marta, Mega Leks dočekuje Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.