ABA: Mega pobedila za Partizan

Košarkaši Mega Leksa pobedili su Cedevitu u Zagrebu sa 107:103 posle produžetka u prvoj utakmici 23. kola ABA lige.

Izvor: B92 Hrvatska
Podeli

Izabranici Dejana Milojevića su tako ostvarili desetu pobedu u regionalnom takmičenju, a šampionu Hrvatske su naneli osmi poraz.

Na taj način, Mega je pomogla Partizanu, koji se sa Cedevitom bori za treće mesto na tabeli, pa 'crno-beli' imaju šansu da pobedom u derbiju sa Crvenom zvezdom u nedelju preteknu Zagrepčane.

Junak trijumfa Mege bio je Marko Kešelj, koji je u odlučujućim trenucima utakmice bio siguran sa slobodnih bacanja.

Kešelj je utakmicu završio sa 23 poena, četiri skoka i po dve ukradene lopte i asistencije, ali je najbolji u pobedničkom timu bio Dejan Musli sa 20 poena, 15 skokova i tri asistencije, odnosno indeksom 40. Odličan je bio i Nikola Jokić sa 21 poenom i 12 skokova, kao i Ognjen Jaramaz, koji je upisao 19 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Mega je na gostovanju u Zagrebu bila lišena pomoći prvog plejmejkera Nenada Miljenovića.

Kod Cedevite, Fran Pilepić je imao 25 poena i pet asistencija, Tomislav Zubčić je dodao 17 poena, a Nemanja Gordić 15 poena, uz devet asistencija.

Cedevita je u prvom poluvremenu kontrolisala utakmicu, ali je potom usledilo buđenje mladog tima Mege. Milojevićevi igrači su u trećem periodu preuzeli inicijativu, taj period dobili sa 30:16, ali su se Zagrepčani u samom finišu vratili. U poslednjim sekundama susreta čak se činilo da je pobeda Mege sigurna, ali je Gordić trojkom sa pola terena uveo utakmicu u produžetak.

Cedevita je kontrolisala igru u prvim minutima produžetka, ali je Mega uzvratila. Malo je falilo da prokocka trijumf, ali je bila bolja i koncentrisanija u samoj završnici, pa je zasluženo došla do velikog trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.