Mitrović: Savršena utakmica

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović izjavio je da je njegova ekipa odigrala savršenu utakmicu protiv Valensije.

ĐNIzvor: B92
Podeli

Crveno-beli su predvođeni Marukosm Vilijamsom rivala slomili za tri perioda stekavši 25 poena prednosti, a na kraju su sa 76:63 stigli do druge pobede u Evroligi.

„Fantastično odigrana utakmica. Mislim da 26 poena u prvom poluvremenu pokazuju, a posle smo samo povećavali prednost, što nije bio slučaj u meču protiv Galate. Bio je taj mali pad na kraju utakmice, ali će to ostati u senci naše sjajne utakmice, posebno u fazi odbrane. U napadu smo odigrali pametno, zabeležili više nego ubedljiv trijumf“, rekao je Mitrović.

Mitrović je istakao da ekipa samo želi da napreduje, bez prevelikog pritiska.

„Bilo je malo pritiska posle poraza od Neptunasa, ali mi u Evroligi, koliko god to zvučalo čudno, nemamo imperativ pobede. U utakmicama kao što je ova sa Valensijom želimo samo da pokažemo evidentni napredak i ispravljene greške iz prethodnih mečeva. Mislim da smo dobro to radili u većem delu utakmice“, dodao je kapiten Crvene zvezde.

I pored odličnih rezultata na startu sezone, u klubu razmišljaju korak po korak.

„Mnogo znači uzeti skalp ovakvim ekipama. Druga pobeda u tri utakmice, a moglo je da bude i 3-0. Da nam je neko ponudio ovakav skor pre početka, odmah bismo prihvatili. Sa visokim samopouzdanjem igramo, ali smo svesni da možemo još da napredujemo i čvrsto stojimo na zemlji“, naveo je Mitrović.

Boban Marjanović istakao se sa 16 poena (6/8 iz igre) i 9 skokova, mnoge poene postigao je na dodavanje Markusa Vilijamsa.

„Jedan od njegovih mnogih kvaliteta je to (pregled igre i asistencije), a meni imponuje što imam takvog saigrača pored sebe. Drago mi je što imamo ovakav tim, u kom je i Vilijams. Da nismo ušli tako u utakmicu igrali bismo egal do poslednjeg minuta. Spremili smo taktiku za svakog igrača i odigrali odlično“, rekao je Marjanović.

Zvezdu za vikend očekuje derbi u ABA ligi protiv Budućnosti.

„Derbi ABA lige jer i mi i oni ulazimo bez poraza. Važan meč, ali se mi osećamo malo bolje jer smo dobili evroligaški meč i idemo korak po korak“, zaključio je Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu