Radonjić: Posao još nije gotov

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić prezadovoljan je igrom u pobedi nad Valensijom istakavši da je tim uspeo da uspostavi svoj ritam igre.

AKIzvor: B92
Podeli

Zvezda je sjajnom odbranom stekla 25 poena prednosti, da bi na kraju savladala Špance 76:63, u trećem kolu Evrolige.

"Odigrali smo odličan meč, gradili smo rezultat, u svakom trenutku znali šta hoćemo, Valensija je bila u jednom intervalu na malom broju koševa, to je bio pokazatelj naše odbrane i veliko je zadovoljstvo zbog pobede nad takvim rivalima", rekao je Radonić.

Zvezda je ostvarila važnu pobedu nakon neočekivanog poraza u Litvaniji u prošlom kolu Evrolige.

"Posle prošle nedelje koja je bila teška, očekivalo se da će tim izgledati drugačije od prvog do poslednjeg dana. Znali smo da je Valensija odlična, da kažnjava pad koncentracije, imaju jako dobar potencijal, igrače koji mogu da daju veliki broj poena, atipičnim centrima, mislili smo da će to biti posebno opterećenje. Napravili smo dobar ambijent sa željom da protiv ovakvog protivnika pružimo otpor na njihovu igru i mi krenemo da realizujemo šta smo zacrtali, da diktiramo dešavanja na terenu", dodao je Radonjić.

Trener Zvezde ipak ne može da prežali poraz od Neptunasa od pre sedam dana.

"Impresija posle utakmice osim zadovoljstva je podsećanje na put u Litvaniju i loš osećaj zbog činjenice da nije bilo tako pričali bismo o trećoj pobedil, ali ćemo nositi to do kraja ovog dela Evrolige. Znaćemo zašto se to desilo, zbog okolnosti, a ne zbog loše igre Zvezde. To sam ja najbolje znao jer sam video kako su igrači izgledali. Nećemo se doticati toga, pokazali smo večeras, želimo da nas u nastavku pobeda ne ponese, a poraz ne spusti. Ova pobeda ne znači da smo uradili neki posao, on će uslediti za nekoliko meseci i molim sve da to prihvati, neka pritisak bude na meni, ne na igračima, da bi kada je najvažnije uradili najbolji mogući posao", rekao je Radonjić.

Radonjić je veći deo konferencije posle meča pokušavao da istakne da će možda biti još loših rezultata, ali da zbog toga ne treba vršiti pritisak na igrače.

"Zadovoljstvo je prisutno zbog načina na koji smo to ostvarili, zbog igre i kako smo svih 40 minuta igrali, ali ne treba opterećivati se nečim što je normalna stvar. Ne treba stavljati omču za vrat u mesecu koji je objektivno nebitan. Trudićemo se da bude odlično, ovaj meč je bio odličan, biće oscilacija i loših igara i ne treba praviti dramu, treba sa time da se nosimo. Postoji potreba da se posle svaka tri dana pravi novi ambijent i potreba da se stvari dešavaju na loš način", rekao je trener Zvezde.

On je ipak zadovoljan dosadašnjim učinkom u sezoni, posebno u Evroligi.

"Najmlađa smo ekipa u Evroligu, dugo sam igrao, bio sam u situaciju da ekipa tako mlada izgubi meč i da to nije strašno, mladost donosi neke očekivane stvari. Opšti utisak je dobar, biće i loših mečeva, ne treba bežati od toga, niti kao pre neku sezonu posle niza pobeda katastrofa posle poraza. Momci su ti koji su najzaslužniji za tu pobedu, igrali su sjajno, nametnuli ono što je bilo potrebno kvalitetnom protivniku, ovo je njihovo", rekao je Radonjić.

Dok je na ovom meču Marjanović opet nosio igru tima iz Vilijamsa, podbacio je Dženkins.

"Čini mi se da ima još igrača osim Bobija koji su otišli napred, da ne treba praviti posebnu analizu, ima ih i zadovoljstvo je što je to tako. Bilo je i za očekivati, posle finala sam dobio pitanje šta ćemo sa Bobijem i bio sam 100 odsto siguran da će Bobi izgledati bolje ove sezone. Dženkins je pre nekoliko dana u Zadru igrao dobro, danas jednostvno je moj osećaj bio da se stvari izdešavaju ovako. Krize nema jer je prvenstvo tek počelo, kriza može da bude u maju, ne ranije", smatra Radonjić.

Na kraju je pozvao navijače da pomognu timu i u ABA ligi, da napune Pionir kao što pune Arenu u Evroligi, jer crveno-bele očekuje najteži ispit ove jeseni u regionalnom takmičenju.

"Hvala navijačima, treba ponovo da budu uz nas u nedelju, da budu spremni da nas podrže da protiv ekipe koja je uz nas najbolja odigramo kvalitetno da bismo mogli da savladamo Budućnost", zaključio je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu