Preokret Partizana za drugu pobedu

Košarkaši Partizana pobedili su Metalac u Pioniru 84:77 u petom kolu ABA lige i tako upisali drugi trijumf u regionalnom takmičenju.

MNIzvor: B92
Podeli

Timu iz Valjeva ovo je peti poraz, a "crno-beli" su do pobede došli nakon preokreta, jer je Metalac vodio tokom većeg dela meča.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Andrić sa 18 poena (1/3 za dva, 5/9 za tri, 1/1 slobodna bacanja) i Milutinov sa 17, bez promašaja, uz osam skokova.

Bogdanović je meč završio sa 14 poena, Murić je dodao 11, a Tepić 7.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Kutlešić i Tododrović sa po 12 poena, a po 10 su ubacili Majstorović i Ljubičić. Dvocifren je bio još Bakić sa 11 poena.

Metalac je bio bolji tokom celog prvog poluvremena, a nekoliko navrata je imao i više od 15 poena prednosti. Partizan je zaigrao bolje u drugom pouvremenu i uspeo da se rezulttski približi, da bi na kraju treće četvrtine prvi put i poveo na meču. U poslednjoj četvrtini "crno-beli" su čuvali prednost i na kraju uspeli da trijumfuju.

Tok meča:

Petorka Partizana na strartu: Tepić, Murić, Marinković, Milutinov, Gagić

Petorka Metalca: Bakić, Kutlešić, Otašević, Jevtović, Todorović

Gosti iz Valjeva meč su otvorili serijom 5:0, a sve poene postigao je Todorović. Seriju Metalca prekida Gagić sa slobodnih bacanja, jer ga je prethodno faulirao Todorović. I naredna dva poena za Partizan sa slobodnih bacanja, sada je oba puta precizan bio Milutinov. Metalac čuva prednost, a osim Todorovića poene su postigli Kutlešić i Jevtović (11:6). Pred kraj prve četvrtine ti iz Valjeva je stigao i do dvocifrene prednosti (19:9). Metalac je bolje igrao pod košem, pogodio jednu trojku iz četiri pokušaja, dok je Partizan bio neprecizan iz pet pokušaja van linije 6.75. Prva četvrtina završena je rezultatom 23:12 za goste.

I u drugoj četvrtini promašaje Partizana Metalac kažnjava i povećava prednost, a u nekoliko navrata bilo je i plus 16. Za "crno-bele" po osam poena do sada su postigli Milutinov i Gagić, dok je Bogdanović upisao šest. Murić je bez poena, ima jedan promašaj za dva i četiri za tri poena. Na drugoj strani ističu se Todorović sa devet i Majstorović sa osam poena. Pred kraj poluvremena Partizan je smanjio zaostatak na deset poena, Todorović postiže novu trojku za Metalac, a potom se i Murić konačno upisuje u strelce. Druga četvrtina završena je rezultatom 45:34 za Metalac.

Partizan je bolje počeo drugo poluvreme, napravio seriju 8:0 i stigao na samo četiri poena zaostatka - 46:42. Tepić postiže poene za minus dva, potom je imao priliku da svo timu donese izjednačenje, ali je promašio oba slobodna bacanja, međutim to ispravlja Milutinović za 49:49. Seriju "praznih" minuta prekida Bakić, a za Partizan poene je postigao Bogdanović. Andrić postiže trojku za prvo vođstvo ekipe Duška Vujoševića na utakmici (54:51). Treća četvrtina je završena rezultatom 59:57 za Partizan, koji je ovaj period igre dobio 25:12.

Andrić je na početku poslednje četvrtine pogodio trojku za plus 5, Kutlešić na drugoj strani ubacuje četiri poena. Nijedna ekipa ne uspeva da se "odlepi" rezultatski. Partizan je bio bolji u skoku, a poenima Murića i Bogdanovića stiče osam poena prednosti tri minuta pre kraja meča (75:67). Do kraja nije bilo previše neizvesnosti i Partizan upisuje drugu pobedu 84:77.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.