EK: Partizan čeka Banvit

Košarkaši Partizana NIS dočekuju u sredu uveče (18h) turski Banvit, u drugom kolu Evrokupa.

AKIzvor: B92
Podeli

Crno-beli se nalaze u krizi jer su izgubili poslednja četiri meča, dok rival u Beograd stiže nakon pobede nad Galatasarajem.

Srpski šampion će u sredu ipak biti znatno jači nego prethodnih nedelja jer će svoj povratnički debi imati krilni centar Milan Mačvan. Partizan je u prvom kolu ubedljivo poražen od litvanskog Lijetuvos Ritasa, dok je Banvit savladao izraelski Hapoel Jerusalim.

Trener Partizana Duško Vujošević se nada pobedi uz pomoć publike.

"Banvit dolazi iz Turske, koja poslednjih godina pokazuje veliku ljubav prema košaraci i zainteresovanost da napravi određene uspehe. To je organizovan klub koji timski kontinuirano napreduje, a na klupi ima Zorana Lukića koji je izrastao u veoma dobrog trenera. Utakmica će biti prave evropske težine i nadam se da će publika i ovaj put pokazati da je Pionir hram košarke", rekao je Vujošević.

Njegov kolega s druge strane, Zoran Lukić je naglasio značaj pobede nad Galatom kao motiv više pred meč u Pioniru.

"Mislim da smo došli ovde spremni i da smo se dobro odmorili posle Galatasaraja. Emocija ima dovoljno posle te pobede, koja je bila veoma upečatljiva i važna za nas, košem u poslednjoj sekundi... Ne bih voleo da prognoziram šta će biti, ali hoću da moj tim pokaže dobru igru i da bude kvalitetan protivnik. Šta će biti, videćemo", rekao je Lukić.

Banvit je u Turskoj u senci velikana Efesa, Fenera, Galate, ali je prošle sezone doživeo samo dva poraza u toj konkurenciji i bio prvi u regularnom delu šampionata.

Nosioci igre su Amerikanci Čak Dejvis, Kit Simons i Erl Roulend, Belorus Vladimir Veremenko, te iskusni Sami Mehija iz Dominikanske republike.

Duel drugog kola grupe E Evrokupa između Partizana i Banvita igra se u sredu od 18 časova u hali Pionir.

Evrokup, grupa E:
18:00 Partizan – Banvit
18:30 Asesoft – Lijetuvos Ritas
19:30 Hapoel Jerusalim – Krasnji Oktjabr
Tabela: Lijetuvos RItas 1-0, Asesoft 1-0, Banvit 1-0, Hapoel 0-1, Krasnji Oktjabr 0-1, Partizan 0-1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.