Koga će Đorđević prvo otpisati?

Srpski košarkaši završili su bazične pripreme na Kopaoniku i došlo je vreme da selektor Aleksandar Đorđević skrati spisak igrača.

Izvor: B92
Podeli

Đorđević je ranije najavio da će mesto u timu za Svetsko prvenstvo u Španiji izboriti samo najspremniji, pa je po tome lako zaključiti ko su glavni kandidati da budu otpisani pred prve provere.

Prvi je otpisan Ognjen Kuzmić, pošto je došao povređen na pripreme, a već nekoliko dana nije sa timom.

Slična situacija je sa Nemanjom Dangubićem, koji već dve nedelje ne trenira sa timom i on će gotovo izvesno biti precrtan sa spiska.

Mediji kao trećeg igrača koji će biti precrtan spominju Vladimira Lučića, ali situacija oko njega nije potpuno jasna. Zna se da Lučić već duže vreme ima problema sa povredom leđa, on je imao dobru sezonu u Valensiji i trenira po posebnom programu sa reprezentacijom. Lučić je, po našim informacijama, išao kod kiropraktičara u Italiju, koji mu je dosta pomogao, pa postoji mogućnost da on ostane uz nacionalni tim.

Đorđevićevi izabranici trenutno rade u Beogradu, gde će ostati do petka, kada ih očekuje turnir u Trstu. Do tada bi selektor trebalo da obelodani da li će neko od igrača biti precrtan, a u Italiji ‘orlove’ očekuju susreti sa BiH, Kanadom i selekcijom domaćina.

Svetsko prvenstvo u Španiji igra se od 31. avgusta do 14. septembra, a naša reprezentacija će se naći u grupi A sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.