DV: Utakmica za preživljavanje

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da se nada da će njegova ekipa uspeti da odbrani titulu šampiona ABA lige osvojenu prošle godine.

JTIzvor: B92, Beta
Podeli

’Crno-beli’ u polufinalu ’fajnal fora’ regionalnog takmičenja igraju sa Cedevitom, a taj meč igra se u petak od 20 časova u beogradskoj „Kombank areni“.

Dok se ne završi ovaj ’fajnal for’, Partizan je šampion. Mi branimo šampionsku titulu i ja se nadam da će posle završnog turnira prsten ostati na starom mestu. Veoma poštujemo ekipu Cedevite, to je dobar klub, sa dobrom selekcijom igrača i veoma kvalitetnim trenerom“, rekao je Vujošević.

Trener Partizana rekao je da će utakmicu odlučiti raspoloženje i kvalitet igrača.

Poznajemo se dobro, igrali smo dvaput utakmice tokom ove sezone. Sigurno da će neke stvari da se pokažu kao nove, možda bude iznenađenja u igri, ali to neće odlučiti pobednika već raspoloženje i kvalitet igrača“, dodao je Vujošević.

Vujošević je istakao važnost tog meča i dodao da se nada da to neće stvoriti pritisak na igrače.

Za nas, kao i za Cedevitu ovo je izuzetno važna utakmica. Kvalifikaciona za Evroligu, ulog je ogroman, ali to ne treba da proizvede opterećenost, već želju i motivaciju“, rekao je trener Partizana.

Vujošević je rekao da taj meč za njegov klub donosi preživljavanje, jer je finansijska situacija u Partizanu veoma loša.

Ovaj meč za Partizan znači preživljavanje, pošto svi znate finansijsku situaciju. Ali, mi imamo sportske motive i ja pozivam publiku da prepozna značaj ovog susreta, da pokažu privaženost i da nam pomognu da preživimo. Njihova pomoć sa tribina, sportska, bez nacionalnih motiva, je ono što očekujemo i što nam je potrebno“, rekao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Žofri Lovrenj rekao je da je njegova ekipa spremna da pruži maksimum kako bi ostvarila cilj, a to je odbrana titule.

Biće izuzetno teško protiv Cedevite. Ovo je važna utakmica za nas. Imamo pun respekt prema njima, ali smo spremni da se borimo i ostvarimo svoj cilj“, rekao je Lovrenj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu