Zvezda igra za finale i Evroligu

Košarkaši Crvene zvezde od 20 časova igraju sa Cibonom prvi meč polufinala ’fajnal fora’ ABA lige u beogradskoj „Kombank areni“.

JTIzvor: B92
Podeli

Pobednik iz tog duela će u finalu igrati sa boljim iz susreta Partizana i Cedevite, koji se sastaju u petak u isto vreme.

U oba polufinalna duela ulog je veći od samog plasmana u finale, pošto će pobednici izboriti mesto u Evroligi naredne sezone.

’Crveno-beli’ su regularni deo sezone završili kao ubedljivo najbolji tim, sa skorom od 22 pobede i četiri poraza, pa su tako i dobili mogućnost da organizuju završni turnir. Cibona je, s druge strane, bila četvrta sa skorom 17/9.

Izabranici Dejana Radonjića su slavili u oba ovosezonska duela, u Beogradu je bilo 88:63 za Zvezdu, a u Zagrebu 76:67.

Zbog svega toga, ali i domaćeg terena, ’crveno-beli’ u ’fajnal for’ ulaze kao favoriti, ali su Zagrepčani uspeli da se vrate uprkos problemima ove sezone, posebno zahvaljujući Dariju Šariću, zvanično najboljem mladom igraču Evrope.

Pred otvaranje završnog turnira, Radonjić je istakao da Šarić nije glavna opasnost po ’crveno-bele’, a takođe je rekao da veruje da će Ivan Radenović i Raško Katić biti spremni.

S druge strane, iz Cibone su poručili da računaju na pritisak pod kojim će biti Zvezda.

Za sada je za sve mečeve ’fajnal fora’ prodato ukupno 9.000 karata, a iz redova ’večitih’ pozvali su svoje navijače da im pruže podršku da bi Srbija opet imala dva predstavnika u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju.

Finale se igra u nedelju od 20 časova u „Kombank areni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu