Jokić o svom idolu: On mi je dao najlakših 20 poena ikada VIDEO

Nikola Jokić još jednom je zbog svoje partije bio u centru pažnje američkih novinara posle utakmice sa Čikago Bulsima.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Jokić dominirao protiv Bulsa – 39 poena i asistencija do tripl-dabla

* Prvi poster Nikole Jokića u karijeri VIDEO

Nedostajala mu je asistencija za tripl-dabl (39 poena, 14 skokova i devet asistencija), ali je ovog puta upisao svoj prvi "poster" u karijeri.

Ovog puta Denver je uspeo da preokrene u finišu, a upravo na krilima srpskog centra koji je pokušao da objasni kako je to izgledalo.

"Bili smo pomalo smotani, mislim da sam hteo da budem agresivniji, da promenim ritam. I uspeo sam u tome, to mi je bilo na umu. Mislim da su rivali samo prestali da me udvajaju ili su to činili sa ogromnim zakašnjenjem. Zato sam igrao jedan na jedan u poslednjoj četvrtini, nemam nikakav ustaljeni ritam po kojem igram tokom susreta", rekao je Jokić.

Trener Nagetsa Majk Maloun je pričao o uticaju Tima Dankana na NBA ligu, a Jokić je istakao da mu je on jedan od idola i prisetio se njihovog susreta na parketu.

"Mnogo me je insiprisao, ne samo pre nego što sam došao ovde, već i u poslednjih nekoliko godina. Često gledam njegove snimke, na koji način on igra... Uostalom, igrao sam protiv njega i uvek kažem da mi je on dao najlakših 20 poena ikada. Kao da nisam bio na terenu, a to je bila njegova poslednja sezona. Mogu samo da zamislim kakav je bio na vrhuncu. Mislim da je u svakom trenutku znao šta radi, kako da manipuliše odbranom rivala. Pravi je uzor", rekao je Jokić.

Prokomentarisao je i koliko mu znači kada je na parketu Džamal Marej ili kada nije, što je neretko bio slučaj ove sezone.

"I da i ne. Možda nam neko nedostaje, ali ko god da igra i ne greši, meni je svejedno. Naročito u poslednjoj četvrtini, bilo nam je potrebno da malo usporimo i da ne gubimo lopte. Mislim da Monte dobro vodi tim iz senke, tako da nemam neki pritisak na sebi kada je Džamal na klupi", istakao je srpski centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 64 sledeca idi na stranu