Neprocenjivo – mladi Divac na treningu sa Karimom VIDEO

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se video star oko trideset godina u kojem Vlade Divac trenira sa čuvenim Karimom Abdul-Džabarom.

PTIzvor: B92
Podeli

Sakramento Kingsi i Los Anđeles Lejkersi, nekadašnji timovi Vlada Divca, u subotu od 21.30 igraju meč koji ćete moći da gledate na O2 TV.

Divac, tada mladi košarkaš Lejkersa, učio je od najboljeg strelca u istoriji NBA kako da se pozicionira, igra leđima, kreće...

Na snimku se vidi kakav je Karim profesionalac pošto nije dao Divcu nijedan lak šut tokom treninga.

Vlade je morao da se ozbiljno pomuči da dođe do pozicije da dobije loptu, a potom i uputi je ka obruču.

Poznato je da Abdul-Džabar i Divac imaju odličan odnos, što nam govori i izjava žive legende kada je nekadašnji srpski košarkaš bio među kandidatima za "Kuću slavnih".

"Vlade je doveo evropsku košarku u NBA. Bio je centar koji je igrao potpuno drugačije na terenu. Igrao je tako što je stajao na liniji za slobodna bacanja i delio asistencije, nekada je igrao i leđima okrenut prema košu. Bio je svuda po terenu, to je bio taj neki evropski stil. Mislim da je to dosta otvorila vrata ostalim Evropljanima da dođu u NBA i nastave da doprinose razvitku lige", rekao je Džabar pre tri godine.

Divac je u najjačoj ligi na svetu proveo 16 sezona, igrao je za Los Anđeles Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse, odigrao je 1.134 utakmice i prosečno je beležio 11,8 poena, 8,2 skokova i tri asistencije, uz 1,1 ukradenu i 1,4 blokada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 51 sledeca idi na stranu