Seltiksi odbranili Boston od umornog Džejmsa – na korak od finala

Boston Seltiksi pobedili su Klivlend Kavalirse 96:83 i poveli 3-2 u seriji u finalu Istoka NBA plej-ofa.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Seltiksi su odbranili prednost domaćeg terena pa će imati u najgorem slučaju dve prilike da se plasiraju u finale.

Boston je stekao dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini i postepeno ju je uvećao do +21 početkom poslednjeg kvartala. Kavsi su serijom 9:0 smanjili na 83:71, ali Rozijer i Horford alej-upom prekidaju taj niz i stavljaju tačku na meč.

Domaći tim je petu pobedu izgradio iz odbrane iskoristivši umor Lebrona Džejmsa koji je od svojih 26 poena u poslednjem kvartalu postigao samo dva.

Šutirao je 11/22 iz igre, 1/6 trojke, te imao deset skokova i pet asistencija, te šest izgubljenih lopti.

Seltikse je predvodio ruki Džejson Tejtum sa 24 poena (7sk, 4as, 4uk, 2bl), što mu je deveta utakmica sa najmanje 20 poena u plej-ofu. Nedostaje mu još jedna da izjednači rekord Karim Abdul-Džabara.

Deseti put u nizu Seltiksi su salvili u Bostonu, zadržali su perfektan učinak kod kuće ove sezone pa su na jednu pobedu od prvog NBA finala od 2010.

Prvi meč loptu imaće u petak u Klivlendu, a ukoliko izgube, novu šansu imaće opet kod kuće u nedelju.

Tejtuma su pratili Džejlen Braun sa 17, te Al Horford sa 15 poena i 12 skokova, dok su po 13 dodali Markus Moris i Markus Smart.

Jedina podrška Džejmsu bio je Kevin Lav sa 14 poena uz sedam skokova, nijedan drugi igrač Kavalirsa nije imao dvocifren učinak.

Kavalirsi se bore za četvrto uzastopno finale plej-ofa, Džejms za osmo u nizu, a za to su im potrebne dve uzastopne pobede, jedna u Bostonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Kralj

Po ko zna koji put, Lebron Džejms pokazao nam je još jednom prethodne noći zašto je bez ikakve sumnje najbolji košarkaš na svetu.

NBA ponedeljak 28.05. 09:05 Komentara: 160
prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu