Povreda konkurenta "cementirala" Dončiću 1. pik?

Slovenački košarkaš Luka Dončić je prethodnih meseci važio za jednog od kandida za prvog pika na NBA draftu 2018, a ovih dana je postao glavni favorit.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: EPA/Sedat Suna
Foto: EPA/Sedat Suna

Povezane vesti:
* Kažu da je bolji od Dražena...
* Najbolji košarkaš u Evropi

Krilnog igrača Real Madrida je tamo "lansirala" nažalost jedna tužna vest, teška povreda najveće američke koledž zvezde Majkla Portera.

Porter je zbog povrede i operacije leđa verovatno završio tekuću sezonu, predviđa se da će pauzirati najmanje tri meseca, a to bi moglo da utiče i na njegov renome na NBA draftu.

To "otvara vrata" drugim kandidatima za prvi izbor, pre svega Dončiću koji dominira ove sezone u Evroligi sa prosekom od 19,8 poena uz 6,5 skokova i 4,3 asistencije po meču iako ima samo 18 godina.

Sada su mu glavni konkurenti Mohamed Bamba, Deandre Ajton i Mavrin Bengli, koji takođe igraju odlično ove sezone, ali na daleko nižem takmičarskom nivou od EL.

Jedno je sigurno, Dončić će skoro izvesno karijeru sledeće sezone nastaviti u NBA ligi jer čak ni Real Madrid teško da mu može platiti četiri miliona dolara po sezoni koliko će minimalno dobiti na osnovu ugovora za "rukija".

Do sada je samo jedan evropski košarkaš bio prvi pik na NBA draftu, Andrea Barnjani 2006.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 27 sledeca idi na stranu