"Bol je imao oko 40-50 godina kada je igrao u NBA"

Nekadašnji trener Klivlend Stejta Kevin Maki rekao je da je Manute Bol, nekadašnji košarkaš, imao oko 40-50 godina kada je igrao u NBA.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Sudanac visok 231 centimetar igrao je 12 sezona u najjačoj ligi na svetu, a kako kaže skaut Indijane Pejsersa, kada je igrao verovatno je imao više od 40 godina.

Maki je doveo Bola u Sjedinjene Američke Države, a kako visoki igrač nije znao kada je rođen, on mu je dao datum rođenja.

"Dao sam mu datum i godinu rođenja pošto on nije znao koliko godina ima. Svakome su vrata otvorena sa 19 godina, ali su i svačija zatvorena kada imate 35. Verovatno je imao oko 40-50 godina kada je igrao u NBA", rekao je Maki za novinara Adama Zagoriju.

Bol je dva puta bio najbolji bloker lige (1986. i 1989. godine), međutim osim visine, nije ostao prepoznatljiv i po nekim značajnijim partijama.

Tokom 12 sezona u NBA odigrao je 624 utakmice, a prosečno je beležio 2,6 poena, 4,2 skoka i 3,3 blokade. Bol je nastupao za Vašington, Golden Stejt, Filadelfiju i Majami.

Manute Bol je preminuo 19. juna 2010. godine u četrdesetosmoj godini života, međutim prema rečima Makija verovatno je bio i stariji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 27 sledeca idi na stranu