Duža pauza za Mirotića, Markanen "profitira"

Krilni igrač Čikago Bulsa Nikola Mirotić pauziraće neodređeno vreme jer mora na operaciju slomljenih kostiju lica.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Mirotić je izvukao deblji kraj u sukobu sa mladim Bobijem Portisom, koji ga je udario u lice na treningu i slomio dve kosti u licu.

Upućeni tvrde da frakture koje je doživeo Mirotić često znaju biti opasne po život ili ostaviti trajnu deformaciju lica.

Ko se "obradovao" tuči u Bulsima?

Od sukoba Mirotića i Portisa najviše bi trebalo da "profitira" mladi Finac Lauri Markanen. Momak od koga se u budućnosti očekuje da bude velika zvezda mogao bi od starta svog NBA debija da ima značajniju minutažu i ulogu nego što je to Hojberg prvobitno planirao. U predsezoni je posle očajnog debija u kojem je pogodio tek jedan od devet šuteva iz igre, ubacio 19 poena Klivlend Kavalirsima i 13 Toronto Reptorsima, čime je pokazao da se može računati na njega.

Dok će Mirotić na pauzu zbog povrede, Portis će verovatno na duže "hlađenje" zbog nasilničkog ponašanja, iako američki mediji tvrde da je Španac crnogorskog porekla inicirao sukob sa saigračem.

Američki mediji prenose da su dva krilna centra, koja su se borila za poziciju startera u novoj sezoni, ušla nekoliko puta u jak fizički kontakt, da se Mirotić unosio u lice i ismevao Portisa, koji nije mogao da to toleriše pa ga je udario pesnicom.

Ovaj incident samo je dodatno uzdrmao već devastirane Bulse koji su krenuli u reizgradnju tima, a Mirotić i Portis su bili značajni šrafovi u novom sistemu trenera Freda Hojberga.

Mirotić je letos produžio ugovor na dve godine za 12,5 miliona dolara, posle sezone u kojoj je prosečno beležio 10,6 poena uz 5,5 skokova po meču. Portis je imao prosek od 6,8 poena i 4,6 uhvaćenih lopti, a tek se očekivao značajniji doprinos 22-godišnjeg igrača.

Bulsi novu sezonu počinju u noći između četvrtka i petka, a Hojberg za meč sa Toronto Reptorsima od ranije ne može da računa ni na povređene Zeka Lavina, Kvinsija Pondekstera, Kamerona Pejna i Krisa Dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu