Počinje "srpska" NBA – ko će biti najuspešniji?

Nova NBA sezona počela je spektakularno, a već druge noći na delu bismo mogli da gledamo četvoricu srpskih igrača.

Izvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images/Gregory Shamus/Matthew Stockman/Matthew Stockman)
Foto: Getty images/Gregory Shamus/Matthew Stockman/Matthew Stockman)

Na programu će biti čak 11 utakmica najjače lige sveta, ali je da na parketima širom američkog kontinenta budu trojica ‘Orlova’, pošto je nastup Bogdana Bogdanovića neizvestan zbog povrede.

Bogdan je u pretposlednjoj utakmici predsezone nezgodno doskočio i iskrenuo skočni zglob, pa je zbog bolova i otoka pauzirao nekoliko prethodnih dana i verovatno neće biti na raspolaganju za premijeru Kingsa protiv Hjustona.

Međutim, izvesno je da će Nikola Jokića igrati za svoj Denver koji ove sezone ima velike ambicije, a srpski internacionalac propustio je Evrobasket kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu.

Već u pripremnom periodu bilo je jasno da je spreman da ove sezone Nagetse odvede u plej-of – taj duel na programu je u Solt Lejk Sitiju, od tri sata posle ponoći po našem vremenu.

MOZZART je postavio granicu od 17,5 poena za Nikolu Jokića na večerašnjem meču, a u ponudi ove kladionice nalazi se još 56 košarkaša na koje možete gađati više ili manje poena od ponuđene margine.

Među 11 utakmica biće i ona između San Antonio Sparsa i Minesota Timbervulvsa – iako je ekipa Grega Popovića favorit u ovom duelu, mnogi košarkaški stručnjaci smatraju da bi upravo ova sezona mogla da bude odskočna daska za franšizu iz Minesote.

Karl-Entoniju Taunsu i Endruu Viginsu u društvo su stigli Džef Tig i Džimi Batler, "skockan" je odličan tim, što je potvrđeno trijumfom nad Golden Stejtom u predsezoni.

Sada dolazi ono pravo, a to je takmičarska košarka – ukoliko žele da konkurišu za plej-of, moraće da pobeđuju i najbolje, a nema mnogo većih od Popovih ‘Mamuza’.

Druge noće na delu nećemo gledati Miloša Teodosića, ali možda hoćemo Bobana Marjanovića za kojeg je najavljena nova uloga u Detroitu.

"Kada je na parketu, Boban Marjanović bi mogao da bude jedan od igrača koje je najteže čuvati u napadu", rekao je pre početka sezone trener Pistonsa Stiv Van Gandi.

Ipak, nije uvek puštao Bobija na parket u predsezonskim utakmicama i još se ne zna da li ga je čuvao ili ne računa baš toliko na njega, koliko je govorio u medijima. To ćemo saznati već od jedan sat posle ponoći, kada gostuju Šarlot Hornetsi.

U najjačoj ligi sveta je još Miloš Teodosić, čiju magiju čekamo na prvoj utakmici Los Anđeles Klipersa.

NBA liga:
01.00 Detroit Pistons – Šarlot Hornets
01.00 Indijana Pejsers – Bruklin Nets
01.00 Orlando Medžik – Majami Hit
01.00 Vašington Vizards – Filadelfija 76ers
01.30 Boston Seltiks – Milvoki Baks
02.00 Memfis Grizlis – Nju Orleans Pelikans
02.30 Dalas Meveriks – Atlanta Hoks
03.00 Juta Džez – Denver Nagets
03.30 San Antonio Spars – Minesota Timbervulvs
04.00 Finiks Sans – Portland Trejl Blejzers
04.00 Sakramento Kings – Hjuston Rokits

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu