Restart NBA lige – šta donose novac i iskustvo

Duelima četiri super-tima počela je nova, revolucionarna NBA sezona koja će, srećom, moći da ponudi i mnogo više od "odmaranja" do plej-ofa.

Izvor: B92 SAD
Podeli
Getty Images
Getty Images

U četvrtu sezonu sa dugogodišnjim aparatčikom Adamom Silverom na čelu kompletne organizacije, NBA liga ulazi sa limitima koji su podignuti kao nikada pre, nivo komercijalizacije je najviši od osnivanja i tu, čini se, granica nema.

Kompletna mašinerija je otrpela stav Dejvida Šterna da ne sme biti "grupisanja talenata" i da će liga morati da brine o kompetitivnosti takmičenja, kao i najave da će ograničenja budžeta za plaćanje igrača biti pooštrena.

Legendarni komesar je otišao u penziju 2014. godine, sačekalo se taman toliko da sve ostane u granicama poštovanja starih zasluga, bez brzopletih rezova i izmišljanja mlake vode, poput nekada lopti od mikrofibera.

Interes je prepoznat, američki fudbal i bejzbol ne smeju da odmaknu po popularnosti, značaju, na kraju krajeva i finansijama. Korak po korak – uradilo se sve što treba da se proizvod najbolje proda.

Nikada kao pre periodi između dve sezone, osim u slučajevima kada je najavljivan lok-aut, nije bio ovoliko značajan za samu igru, pravila, ali i "pravila" – na svim poljima.

Kompletan tekst našeg Spasoja Veselinovića pročitajte u rubrici TEME.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu