Insomnija – Kajri kod Kavsa, pa Pol, Harden na GSW

Posle višemesečnog iščekivanja u noći između utorka i srede počinje nova NBA sezona.

A. KovačevićIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

NBA, premijera sezone:
02:00 Klivlend – Boston
04:30 Golden Stejt – Hjuston

Proteklo leto bilo je verovatno najzanimljivije u istoriji lige, jedan za drugim ređali su se "transferi" najboljih igrača na neočekivane lokacije.

Entoni, Džordž, Batler, Milsap, Tig su napustili Istok, Pol je došao kod prijatelja Hardena, a Vejd "uzvratio" Džejmsu za dolazak u Majami svojevremeno, pa mu se pridružio u Klivlend, gde je stigao još jedan MVP Rouz.

Ipak, najveća "bomba" bio je trejd u kojem je Kajri Irving prešao iz Klivlenda u Boston. Upravo će ova dva tima otvoriti novu sezonu, u Ohaju, gde će Irving dobiti posebno dobrodošlicu.

Povezane vesti:
* Kavalirs – Seltiks i epizodisti
* GSW izgleda nepobedivo, Srbi "osvajaju" Zapad
* NBA kakav pre nismo videli – velike promene preko Atlantika
* Najluđe NBA leto u istoriji – Pol, Kris, Kajri, Melo, Džimi!

Kavalirsi spremaju poseban video posvećen Irvingu, koji je pogodio trojku za pobedu u sedmoj utakmici finala 2016. godine, za prvu titulu u istoriji Klivlenda u NBA.

"Ovo je ogromna utakmica za Kajrija. Svi želimo da odigramo najbolje što možemo za njega, ne samo za tim, nego za njega", rekao je Gordon Hejvord.

Ovaj sudar biće i prvi znak onoga što možemo očekivati tokom narednih sedam meseci, žestoke borbe Kavalirsa i Seltiksa za prvo mesto na Istoku.

Kavsi su sa Rouzom, Vejdom, Džejmsom, Lavom, Grinom, Smitom, Kalderonom, Krauderom, Tompsonom svakako glavni favorit, ali Seltiksi imaju sjajan arsenal u svom posedu: Irvinga, Smarta, Hejvorda, Horforda, Brauna, Tejtuma, Morisa. Da li su se približili Kavsima po kvalitetu?

"Ne, iskreno, nisu", rekao je posle duže pauze bek Kavsa Džej Ar Smit, "Različiti su ljudi u drugačijim dresovima, ali ih ne vidim kao veliku pretnju po nas".

Kad će Srbi na parket?

Sreda/četvrtak:
01:00 Detroit (Marjanović) – Šarlot
03:00 Juta – Denver (Jokić)
03:30 San Antonio – Minesota (Bjelica)
04:00 Sakramento (Bogdanović?) – Hjuston

Četvrtak/petak:
04:30 Lejkers – Klipers (Tedosić)

Nekoliko sati kasnije spektakl će se dogoditi i na Zapadu. Šampion kreće u odbranu titule protiv jednog od glavnih izazivača, Hjuston Rokitsa. Voriorsi su motivisani da postanu prvi tim od Majamija koji je osvojio dve titule u nizu 2012. i 2013.

"Trener Stiv Ker se šali šta da kaže timu koji je dobio 67 ili 65 utakmica u poslednje tri godine i osvojio dve titule? Kako da kaže takvom timu da bude bolji? Izaziva nas da se koncentrišemo na detalje koji bi nas učinili boljima nego prošle sezone", kaže Stef Kari.

Osim njega, tu su i dalje Kevin Durent, Klej Tompson, Drejmond Grin, Andre Igudala, Dejvid Vest, a stigli su Nik Jang i Omri Kaspi. S druge strane, Rokitsi su dobili ogromno pojačnje u vidu Krisa Pola. Teksašani su prošle sezone u prvom susretu sa Voriorsima slavili 132:127 posle dva produžetka, pogodivši 14 trojki.

Dolazak Pola trebalo bi da rastereti Hardena u napadu i omogući Rokitsima da dostojno pariraju bekovskom tandemu Voriorsa Kari-Tompson.

Pol je 38 puta igrao protiv Voriorsa, a prosečno je beležio skoro 23 poena. Važan faktor ovog sudara biće Hardenov šut. On je tokom četiri susreta sa "ratnicima" prošle sezone zabeležio tri tripl-dabla, ali je pogodio tek 23 od 73 šuta iz igre, uključujući tek pet trojki iz 34 pokušaja. Više je izgubio lopti nego što je postigao koševa (26).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu