Kavalirs – Seltiks i epizodisti

Sve oči će biti uprte u Zapad jer će Golden Stejt Voriorsi imati nekoliko zanimljivih izazivača, ali to ne znači da će na Istoku biti dosadno.

Izvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Nema sumnje da je bar na papiru već godinama prisutni jaz između ove dve NBA konferencije ogroman, a uoči nove i jedne od najiščekivanijih u novijoj istoriji košarke čini se da je on nikad veći.

Dok će sa pacifičke strane SAD bitku da sa prestola skinu Voriorse voditi bar 5-6 ekipa, na Atlantiku bi knjiga mogla da se svede na dva "slova" – Klivlend Kavalirse i Boston Seltikse.

Istok je osiromašen odlaskom Karmela Entonija, Džimija Batlera, Pola Džordža, Pola Milsapa, Džefa Tiga, ali je iskru ipak zapalio bombastični trejd Klivlenda i Bostona.

Sredine su zamenili višegodišnji zaštitni znak Klivlenda Kajri Irving i prošlosezonski heroj Bostona Ajzea Tomas. Prelazak Irvinga u Boston je spasao Istok monotonije proteklog leta ali verovatno i regularnog dela sezone jer će svi, ali baš svi, gledali isključivo kako će Kavsi funkcionisati bez njega, sa Seltiksi s njim.

Pomalo nezasluženo u drugi plan je pao Tomas, koji je prošle sezone igrao na MVP nivou, nastupao je za Seltikse čak i posle porodične tragedije, ali su u Bostonu ipak odlučili da ga se odreknu zbog Irvinga.

"Definitivno su me uhvatili spuštenog garda, ali me to istovremeno i probudilo. Shvatio sam da je ovo samo posao, i da bilo ko, verovatno i Lebron Džejms i Kevin Durent i slični mogu takođe biti trejdovani", rekao je Tomas.

U ovaj dvoboj bi prste možda mogli da umešaju Toronto Reptorsi i Vašington Vizardsi, dosta talenta imaju i Milvoki Baksi, ostali će se grčevito boriti za preostala mesta u plej-ofu, a mnoge će tamo uvesti vrlo tanka konkurencija.

Biće zanimljivo pratiti i Filadelfija 76erse. Da li su konačno dovoljno sazreli da stignu bar do 50%, ili je "proces" osuđen na definitivnu propast? Čak nekoliko ekipa bi moglo da "tankuje", ali to više neće tako lako donositi rezultat.

Više u našoj temi Kavalirs – Seltiks i epizodisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu