NBA kakav pre nismo videli – velike promene u SAD

Ne samo što je prethodno leto bilo najturbulentije što se tiče igrača i njihovih zamena, već je i NBA liga doživela strukturno velike promene.

PTIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Pisali smo o najluđoj “ofsezoni“ (pauza između takmičarskih godina) i brojnim trejdovima koji su se dešavali preko Atlantika, a sada su na redu promene unutar najjače lige na svetu.

Komisionar lige Adam Silver doneo je velike odluke (njih šest), od kojih za pet smatramo da su odlične, dok je jedna rušenje tradicije i za koja je bila nepotrebna.

“Uklizavanje u noge“, namerno iznuđivanje faulova i namerno gubljenje utakmica kako bi se dobio što bolji pik na NBA draftu, davale su glavobolju čelni ljudima lige. Sada je to konačno rešeno.

Uvedeno je “Zazino“ i “Hardenovo“ pravilo, dok “tankovanje“ i najgori skor neće automatski značiti da imate najviše šanse da dobijete najboljeg mladog igrača u na svetu.

Takođe, NBA liga unela je promene u novi raspored utakmica kako bi sprečila ekipe da tokom sezone povremeno odmaraju svoje najveće zvezde.

Uvedeni su i takozvani “two-way“ ugovori, dok je NBA produžio trajanje sezone, ukinuo niz od 18 utakmica tokom 30 dana i četiri tokom pet noći.

Ovu su do sada dobre odluke, a jedino što smatramo da je loše jeste promena “Ol-star” utakmice: “Udruženje profesionalnih košarkaša i NBA liga objavili su nove reforme Ol-star uakmice, u kojoj više nećemo gledati okršaj Zapada i Istoka”. Više o svemu čitajte u našoj temi – NBA kakav pre nismo videli – velike promene preko Atlantika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu