"Hvala bratu po brkovima, razbijte Voriorse"

Golden Stejt Voriorsi nisu baš omiljena ekipa mnogim igračima u NBA ligi.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Enes Kanter, novi igrač Njujork Niksa imao je svoj način da se oprosti od ekipe Oklahoma Siti Tandera za koju je igrao prethodne dve godine.

Kanter je u Njujork otišao u razmeni sa Dagom Mekdermotom i još jednim pikom druge runde drafta sledeće godine za Karmela Entonija. Posle dovođenja Pola Džordža uz ostanak Stivena Adamsa i Andrea Robersona, Tanderi su sada ušli u priču kao jedna od moćnih ekipa zapadne konferencije.

"Čoveče ne znam gde da počnem. Mnogo je osećanja a ne mogu da izrazim sve. Hoću da počnem tako što ću vam se zahvaliti Semu Prestiju, saigračima, mom bratu po brkovima Stivenu Adamsu, članovima tima, trenerima... Kada sam izgubio porodicu i kada sam izgubio dom, vi ste mi to pružili i zato će Oklahoma uvek biti u mom srcu", kaže Kanter na društvenim mrežama.

Voriorsi nisu rastavili svoj "splash brothers" tandem Stef Kari i Klej Tompson, Tanderi jesu svoj "stache brothers" Stiven Adams i Enes Kanter, a turski centar osim reči hvale za franšizu iz Oklahome ima jednu želju za svoje dosadašnje saigrače.

"I drugo što hoću da kažem, molim vas razbijte Voriorse za mene. Molim vas, gledaću tu utakmicu i molim vas pobedite ih za mene", rekao je Kanter i dodao da razume da je sve to posao.

Enes Kanter je igrao u prošlogodišnjem finalu Zapada u kome su Golden Stejt Voriorsi preokrenuli sa 3-1 u seriji za Oklahomu i otišli u finale za 4-3. Nakon toga je Kevin Durent otišao u Oukland, Voriorsi su godinu dana kasnije vratili titulu, a Kanter to nije mogao da oprosti Durentu.

Tokom jedne od utakmica prošle sezone dobacivao je Durentu sa klupe. Sada će protiv njega imati priliku da igra u tandemu sa Kristapsom Porzingisom koji je po odlasku Mela ostao prva zvezda franšize sa Velike jabuke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu