LBJ: Tramp koristi sport da bi nas zavadio

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi, objasnio je zbog čega je napao predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa na "Tviteru".

Izvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Ethan Miller/Getty Images
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Tramp otkazao prijem Voriorsima u Beloj kući

LBJ Trampu: Bizgove, bila čast dok ti nisi došao

Džejms stao je u odbranu Stefa Karija i Golden Stejt Voriorsa u "okršaju" sa predsednikom SAD, koji je saopštio da je povukao pozivnicu šampionskom timu jer "Kari okleva sa odgovorom".

"Bizgove, Kari je već rekao da neće doć! Zbog toga ni ne postoji pozivnica. Odlazak u Belu kuću je bila čast dok se ti nisi pojavio", žestoko je odgovorio Džejms.

On je potom snimio kratak video klip u kojem je želeo da objasni svoj nastup na društvenim mrežama.

"Bio sam malo frustiran jer taj čovek kojeg smo izabrali želi da nas zavadi. Svi znamo šta se događalo u Šarlotsvilu i podela je dovela do toga. I sada me je još jače pogodilo jer koristi sport kao platformu za podelu. Svi znamo koliko nas sport ujedinjuje, koliko ga volimo i koliko strasti nosi. Sportom se stvaraju prijateljstva i činjenicu da on to pokušava da iskoristi kako bi nas dodatno zavadio ne mogu da podnesem, niti da ćutim o tome", rekao je Džejms.

Zvezda Klivlenda svesna je da može da utiče na mišljenje mnogih u zemlji, zbog čega je objasnio šta je problem u vezi sa Donaldom Trampom.

"Traži od vlasnika NFL klubova da se otarase igrača koji nisu na terenu jer traže svoja prava – to nije ispravno! Kada sam se probudio video sam da moj kolega nije pozvan na događaj na koji prvenstveno sam nije hteo da ide, odnosno na prijem u Belu kuću. To ne mogu da podržim. Imamo Džemel Hil, Kolina Kepernika… Svi ti ljudi govore javno, zarad većeg dobra. To je važno kako bismo se ujedinili – nije reč o zavadama i podeli, već mi, Amerikanci, moramo da budemo jači i ujedinjeniji. Jer ovo su kritična vremena i u poziciji sam da se moj glas čuje. Volim vas sve", zaključio je Lebron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu