ESPN lista: Jokić u samom vrhu najboljih u NBA

Srpski košarkaš Nikola Jokić je smešten je na ESPN listu najboljih igrača u NBA na veoma visoko 16. mesto.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Lista 11-30. mesta

30. Deandre Džordan
29. Mark Gasol
28. Bredli Bil
27. Pol Milsap
26. Kevin Lav
25. Kajri Irving
24. Blejk Grifin
23. Majk Konli
22. Kristaps Porzingis
21. Kajl Lauri
20. Gordon Hejvord
19. Klej Tompson
18. Dejmian Lilard
17. Demarkus Kazins
16. Nikola Jokić
15. Džon Vol
14. Rudi Gober
13. Pol Džordž
12. Karl Entoni Tauns
11. Džimi Batler

ESPN sada već tradicionalno pravi listu o kojoj se svake godine diskutuje jer su neki igrači previše nisko, a neki previše visoko pozicionirani.

Dok se o najboljoj desetorici još uvek diskutuje i glasa, objavljeno je ko čini preostalih 90 igrača i Jokić je među njima na 16. mestu.

Iza srpskog igrača su do 30. mesta zvezde poput Kajrija Irvinga, Kleja Tompsona, Demarkusa Kazinsa i Kevina Lava, dok su ispred do desetog mesta Džon Vol, Rudi Gober, Pol Džordž, Karl Entoni Tauns i Džimi Batler.

Jokić je uz Karl Entoni Taunsa jedini igrač mlađi od 23 godine u prvih 20 igrača, a blizu je i Kristaps Porzingis na 22. mestu. Američki portal Denver Stiffs koji prati igre Nagetsa komentariše da je neobično što se igrač koji ima mana u odbrani našao u top 20.

Na drugom kraju terena, Jokić je za "Grumenje" bio otkrovenje prošle sezone sa 19.2 poena, 10.9 skokova i 5.8 asistencija po meču od kada je prošlog 15. decembra uvršten u startnu petorku.

Ukoliko srpski igrač uspe da popravi igru u odbrani uz očuvanje ofanzivnog arsenala, biće gotovo nemoguće izbaciti ga van top 10 makar na ESPN listi.

Od igrača koji smo imali prilike da gledamo na ovogodišnjem Evrobasketu na listi su Pau Gasol (80. mesto), Mark Gasol (29. mesto), Denis Šruder je zauzeo 96. poziciju, Goran Dragić 47. a odmah iza njega je i Riki Rubio.

Svoje mesto u prvih deset izvesno će naći zvezde poput Lebrona Džejmsa, Kevina Durenta, Stefa Karija, Drejmonda Grina, Rasela Vestbruka, Džejmsa Hardena, Kavaja Lenarda ili Krisa Pola ali će tek naknadno biti poznato kojim redosledom će "krem" liste ići.

Zanimljivo je da je Karmelo Entoni tek na 64. mestu, a da je Ajzea Tomas kao jedan od najboljih igrača Seltiksa i čitavog NBA prošle sezone tek na 33. mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu