Amerikanci pitaju – Nikola Jokić ili Džoel Embid?

Evrobasket polako ulazi u završnici, pred nama su odlučujući mečevi, međutim u moru drugih tekstova, iskočio je jedan sa američkog sajta "The Sixer Sense".

PTIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Ovaj sajt bavi se prevashodno Filadelfijom, a dobro je poznato da je najveća zvezda Seventisiksersa Džoel Embid.

Centar je prošle sezone pokazao nestvaran potencijal, međutim samo odigran 31 meč ostavlja brigu navijačima File.

U tekstu pomenutog portala, upoređuju su Džoel Embid i Nikola Jokića kao dva igrača koji reprezentuju napad(Jokić) i odbranu(Embid).

Embid se pokazao kao odličan defanzivac, ali ništa lošiji nije bio u napadu, ali za razliku od Nikole Jokića, on ne čini druge igrače toliko uključenim u igru, koliko i igrač Denvera, navodi "The Sixer Sense".

Takođe, spominju kako je Embidova napad neuporedivo bolji od Jokićeve odbrane, međutim ovo iz prethodne rečenice je ključno kod centra Filadelfije.

Američki sajt se sa pravom pita, šta biste pre izabrali, Jokićev briljantan napad ili Embidov podjednak uticaj na oba dela terena?

Mišljenja su podeljenja, srpski igrač ima još dosta prostora da napreduje odbrani, kao i u napadu, a isto to i važi za Embida, s tim što je on već sila "u oba pravca".

Kod centra Filadelfije veliko je pitanje zdravlje, odnosno problem sa povredama i nadamo se da će ga one zaobići kako bismo dobili odgovor na malopređašnje pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu