Kajri ni reč o Džejmsu: Hvala ti Klivlende!

Kajri Irving je do sada u tišini posmatrao kako menja boju dresa u zeleno. Kada je trejd Klivlenda sa Bostonom zvanično kompletiran, odlučio se da se oglasi.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Klivlend Kavalirsi su prihvatili od Bostona pika druge runde drafta 2020. godine i time završili trejd Kajrija Irvinga u Boston od koga su dobili Tomasa, Žižića, Kraudera, pika prve runde 2018. i još jednog pika druge runde 2020. godine.

U videu koji je nazvao "Hvala ti Klivlende" Irving se zahvalio navijačima i gradu Klivlendu u kome je igrao prethodnih šest godina od kada je sa prvog mesta draftovan u NBA.

"Teško je praviti ovakve video snimke, jer razumete da veličina odluka koje donosite može drastično da vam promeni život i može da utiče na mnogo ljudi odjednom. I kada dođete do te tačke da razumete šta je najbolje za vas, šta zaista želite da radite i kako to da postignete, kada takav trenutak dođe koristite ga. I nema drugih većih razloga od onih da budemo srećni i da želimo biti negde gde ćemo maksimalno iskoristiti svoj potencijal kao ljudsko biće i igrač koji usavršava svoj zanat", rekao je Irving.

On se takođe zahvalio vlasniku Kavalirsa Denu Gilbertu i generalnom menadžeru Dejvidu Grifinu koji su ga 2011. izabrali kao prvog pika. Tri godine kasnije došao je i Lebron Džejms, a odlasci u veliko finale NBA lige postali su navika za Kavalirse. Ti pohodi po svemu sudeći Irvingu nisu bili bajkoviti.

"Uložio sam mnogo sati i mnogo rada u to da postignem stvari o kojima sam sanjao kao klinac i nije to počelo samo odlaskom na Djuk i time što su me Den Gilbert i njegova vlasnička grupa, Nejt Forbs i onaj ćelavi momak kako voli da ga zovu (Dejvid Grifin) draftovali sa prvog mesta. Rizikovali su sa nezrelim 19-godišnjim dečakom koji je imao problema sa desnim palcem u to vreme", kaže Irving.

Irving je pre nešto više od mesec dana tražio od menadžmenta Klivlenda trejd da bi otišao iz senke nasleđa koje u Kavalirsima od 2014. nastavlja da stvara Lebron Džejms. Od kada se Džejms vratio u Ohajo sa Floride, Kavalirsi su osvojili šampionsku titulu, ali su u ovogodišnjem finalu poraženi od Voriorsa pojačanim Kevinom Durentom.

Zbog toga Irving nije ni spomenuo Lebrona poimence u svom videu, a ni o saigračima nije bio mnogo rečitiji.

"A mojim saigračima... lude priče i iskustva, jednostavno neverovatni su to ljudi. Znate svi kako to bratstvo funkcioniše. Samo ljubav za njih", rekao je Irving na kraju svog videa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu