Irving u Bostonu, Tomas, Žižić i Krauder kod LBJ!

Kraj sage o budućnosti Kajrija Irvinga, doskorašnji plejmejker Klivlenda karijeru će nastaviti u Bostonu, dok će Ajzea Tomas i Ante Žižić u suprotnom smeru.

SVIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

U sastav Kavalirsa će i Džej Krauder, dok će uprava franšize u narednim sezonama na raspolaganju imati i visokopozicionirani pik na draftu 2018. godine na koji je Boston dobio pravo posle čuvene razmene sa Bruklin Netsima u kojoj su učestvovali legendarni Kevin Garnet i Pol Pirs.

Irving je navodno iskoristio i "trejd-kiker" opciju, kojom pristaje na smanjenje plate iz aktuelnog ugovora, kako bi omogućio da se trejd dogodi.

Irving je uoči sezone 2015/16 potpisao petogodišnji ugovor vredan nešto manje od 95 miliona dolara. "Trejd-kikerom" će mu plata u naredne tri sezone biti umanjena. Kako javlja ESPN, u prvom razgovoru sa čelnicima Seltiksa Irving je rekao da je oduševljen što će postati deo te ekipe i čak najavio da odmah ostavlja otvorenu opciju da potpiše novi ugovor, po isteku aktuelnog.

Ovom razmenom Istočna konferencija zvanično ističe svoja dva kandidata za titulu šampiona NBA lige, a obe strane mogu da budu veoma zadovoljne urađenim poslom.

Ekipa Breda Stivensa će u narednoj sezoni biti bogatija za vanserijskog napadača kakav je Kajri Irving, ali će to značajno promeniti način igre, naročito ako se u obzir uzme da je nedavno potpisan Gordon Hejvord, a supertalentovani Džejson Tejtum je spreman da "uskoči" u petorku.

Šampionske ambicije najtrofejnije franšize u NBA ligi su iz njenog tima eliminisale Ajzeu Tomasa, čoveka koji ostavlja veliko nasleđe za svega nekoliko sezona, ali i više od toga - veliku emociju koju će pamtiti TD Garden.

Omaleni plejmejker se seli u vicešampionski tim, u kom uloga organizatora igre ume da bude nezahvalna zbog autoriteta i sposobnosti Lebrona Džejmsa. Ipak, nema sumnje da će jedan od najboljih igrača današnjice znati da poštuje Tomasov talenat.

To, izgleda, nije bio slučaj u odnosu sa Irvingom, 25-godišnjakom koji je ostvario praktično sve u karijeri, ali je još daleko od statusa legende, u čemu će pokušati da mu pomogne mladi i ambiciozni stručnjak poput Breda Stivensa.

Tajron Lu u Klivlendu to nije uspeo, a sada će imati priliku da utiče i na razvoj Anta Žižića, hrvatskog reprezentativnog centra, rođenog 1997. godine, čiji talenat stručnjaci ocenjuju nestvarnim.

U celu priču se za Kavalirse idealno uklopio Krauder, stameni "svingmen" koji ima iskustva u velikim utakmicama i može značajno da "utegne" defanzivu Luovog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 24 sledeca idi na stranu