NBA: Bogdan na Bradu, Teo na Bola, Jokić vs Gober

Nova sezona u NBA ligi počeće 17. oktobra, nedelju dana ranije nego što je to bilo uobičajeno.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Uprava najjače lige sveta objavila je prošle noći raspored za novu sezonu, a on sadrži jednu vrlo važnu promenu – prvi put u sedamdesetdvogodišnjoj istoriji takmičenja, nijedna ekipa neće morati da igra četiri utakmice u toku pet dana.

Objavljen je raspored svih 1.230 utakmica regularnog dela sezone, a prvog dana biće odigrane dva meča.

Novu sezonu će otvoriti Boston i Klivlend, a posle toga će šampionska ekipa Golden Stejta ugostiti Hjuston Roketse, kada će Voriorsima biti uručeno šampionsko prstenje.

Već druge noći, 19. oktobra, na pogramu je čak 11 susreta u kojima ćemo moći da gledamo potencijalno pet naših internacionalaca.

Detroit Pistonsi Bobana Marjanovića dočekaće Šarlot Hornetse, Nemanja Bjelica, ukoliko se oporavi na vreme, i Minesota Timbervulvsi gostovaće San Antonio Sparsima, dok će Bogdan Bogdanović i Sakramento Kingsi ugostiti Džejmsa Hardena, Krisa Pola i Roketse.

Na terenu bi mogao da se nađe i Rade Zagorac, u okršaju Memfis Grizlisa i Nju Orleans Pelikansa, a Nikola Jokić će prvi test u novoj sezoni imati protiv Rudija Gobera, pošto Denver Nagetsi takmičarsku godinu otvaraju putom u Jutu na noge Džezu.

Poslednji srpski predstavnik u NBA ligi, Miloš Teodosić će vatreno krštenje u dresu Los Anđeles Klipersa imati trećeg dana nove sezone, kada je u Stejpls Centru zakazan gradski derbi sa Lejkersima.

Regularni deo sezone trajaće do 11. aprila 2018, a ime NBA prvaka biće poznato u prvoj polovini juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 24 sledeca idi na stranu