Lebron se ne odriče klauzule, Kajri može da ide

Uprava Klivlenda ne može da trejduje Lebrona Džejmsa dok on to ne "aminuje" zbog posebne klauzule u ugovoru. On te klauzule ne želi da se odrekne.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Neposredno pošto je Kajri Irving objavio da želi trejd iz Kavalirsa zbog Džejmsa, postavljeno je pitanje ko je prioritet menadžmentu Kavsa, Lebron ili Kajri.

"Kralj" Džejms je odlukom da se ne odrekne "no trade" klauzule u ugovoru jasno stavio do znanja da neće da ide dok to sam ne odluči i suzio mogućnosti Kavalirsima.

Ako vodeći dvojac Kavalirsa ne ostane na okupu, Džejms bi svakako naredne godine mogao da ode kao slobodan agent i da Kavalirsi ostanu potpuno praznih šaka.

Džejms je tokom leta bio nezadovoljan vlasnikom Denom Gilbertom koji je upravu kočio u dovođenju pojačanja, ali ga je Irvingova odluka posebno izienadila.

Do sledećeg leta je prema izjavi za sajt Kavalirsa potpuno posvećen takmičenju za Kavse, osvajanju još jedne titule i ispunjavanju obaveza iz ugovora.

Uprava Kavalirsa je sada na tankom ledu. Džejms možda već sledeće godine ode, a sada je odbijanjem da se odrekne svoje "no trade" klauzule praktično otvorio izlazna vrata Irvingu.

Inače, ovu klauzulu u ugovoru imaju samo tri igrača u NBA ligi, Karmelo Entoni, Dirk Novicki i Lebron Džejms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 29 sledeca idi na stranu