NFL zvezda zavidi NBA platama – poziva na štrajk

Jedna od najvećih NFL zvezda Ričard Šerman smatra da su njegove kolege spremne na štrajk kako bi dobile velike garantovane ugovore poput košarkaša iz NBA lige.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Povezane vesti:
* Rekord NFL: Kar sa 1 na 125 miliona $
* Hardenu "najteži" ugovor – 228 miliona dolara!
* Istorija – Stefen Kari prvi "čovek od 200 miliona"

Ovog leta su NBA plate otišle "u nebo", tako je Stef Kari postao najplaćeniji igrač u istoriji sa 207 miliona dolara na pet godina, dok je najveći ugovor u istoriji potpisao Džejms Harden vredan 228 miliona na šest sezona.

U međuvremenu, i NFL je dobio najplaćenijeg igrača u svojoj istoriji ovog leta, kvorterbek Ouklend Rejdersa Derek Kar je potpisao petogodišnji ugovor vredan 125 miliona dolara, ali mu je od toga svega 40 miliona garantovano, ostalo zavisi od igara.

"Ako želimo kao NFL, kao unija igrača da dobijemo bilo šta što želimo, spremni smo na štrajk. Postoje stvari koje ti ljudi (NFL) moraju sto odsto da shvate. Propustićeš neke utakmice, izgubićeš nešto novca da pokažeš svoj stav jer tako rade u MLB i NBA. Oni su propuštali utakmice, udarali u zid, koristili svaku snagu koju su imali i to im je donelo rezultat", rekao je Šerman.

U subotu su slobodni agenti u NBA za samo 24 časa dobili čak milijardu dolara kroz ugovore sa novim timovima, a tek se očekuju spektakularni poslovi Kevina Durenta, Lebrona Džejmsa.

"NBA igrači kao KD i Lebron dogovore dvogododišnji ugovor kao da je ništa. Shvatili su, potpisaće na dve godine i sačekati da "seleri kep" poraste, a onda uzeti veće parče. U našem sportu, to nije moguće", zaključio je Šerman.

Blejk Grifin je popisao za Los Anđeles Kliperse sa 170 miliona dolara, Gordon Hejvord sa Boston Seltiksima za 127, čak i igrači "drugog" ili čak "trećeg" ranga poput Tima Hardaveja Džuniora, Diona Vejtersa i Kelija Olinika imaju ugovore 50-70 miliona dolara, što je u NFL rezervistano samo za najveće zvezde, a NFL "obrće" mnogo više novca od NBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 29 sledeca idi na stranu