Šarić u prvom, Jokićev saigrač u drugom ruki timu

NBA liga je izabrala najbolje mlade igrače koji su prethodne godine odigrali svoju prvu sezonu u ligi.

MLJIzvor: B92 SAD
Podeli
Getty images
Getty images

Prvu postavu čine Dario Šarić, Džoel Embid, Badi Hild, Vili Ernangomes i plej Milvokija Malkolm Brogdon.

U drugom timu rukija su saigrač Nikole Jokića iz Denvera, Džamal Marej, Džejlen Braun, Markiz Kris, Brendon Ingram i Jogi Ferel.

Od Brendona Ingrama se kao drugog pika na prošlogodišnjem draftu očekivalo više. Dok su stručnjaci predviđali da bi mogao da bude novi Kevin Durent, Ingram se nije od samog početka najbolje snalazio u timu Lejkersa.

Ove godine mu dolazi i Lonzo Bol umesto Dianđela Rasela, pa bi uz solidan drugi deo prethodne sezone on mogao značajno da napreduje. S druge strane, gotovo niko nije očekivao da bi se ruki koji nije draftovan mogao naći u drugom timu rukijima godine. To je pošlo za rukom Jogiju Ferelu koji je u januaru sa Maveriksima potpisao desetodnevni ugovor, a onda na jednoj utakmici izjednačio rekord u broju trojki koji je postigao jedan ruki, dao je devet.

Dario Šarić je kao kandidat za rukija godine potpuno zasluženo završio u prvoj postavi, a uz Brogdona je dobio 100 glasova. Brogdon je prethodne sezone pokazao da raspolaže i zavidnim atletskim sposobnostima za igrača spoljne linije, a ostaje zabeleženo da je iste nedelje imao dva atraktivna zakucavanja na prva dva mesta Top 10 liste. Od toga je jedno zakucavanje bilo poster na "Kralju" Džejmsu, decembra prošle godine.

Momak koji bi gotovo izvesno bio najbolji novajlija u ligi da se nije povredio, Džoel Embid, osvojio je 82 glasa. Badi Hild je u Sakramento došao kao deo trejda za Demarkusa Kazinsa što je u februaru ocenjeno kao loš potez, ali Vlade Divac veruje da bi taj potez mogao da se isplati.

Saigrač Nemanje Jokića, Džamal Marej ušao je u drugu postavu rukija lige, nije u prethodnoj sezoni imao naročito veliku minutažu, ali je pokazao svoj šuterski trojkaški arsenal koji će u narednim sezonama dobro doći i Nikoli Jokiću kao dobrom asistentu.

U noći između ponedeljka i utorka se dodeljuju individualne nagrade a osim rukija, tu su i najbolji defanzivac lige, MVP, šesti igrač i igrač koji je najviše napredovao. U ovoj poslednjoj kategoriji su Nikola Jokić, Janis Adetokumbo i Rudi Gober.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Kris Pol vredi za sedmoricu

Jedan od najboljih plejmejkera sveta Kris Pol zvanično je trejdovan iz Los Anđeles Klipersa u Hjuston, objavio je generalni menadžer Rokitsa Daril Morej.

NBA četvrtak 29.06. 16:10 -> 16:22 Komentara: 19
prethodna strana 1 / 29 sledeca idi na stranu