Fila birala Fulca, Bol u zlatno-ljubičastom

Markel Fulc sa univerziteta Vašington je izabran kao prvi pik na draftu, a birali su ga Filadlefija Seventisiksersi. Kao drugi pik je izabran Lonzo Bol.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Ostatak pikova prve runde drafta:
11. Malik Monk – Šarlot Hornets
12. Luk Kenard – Detroit Pistons
13. Donovan Mičel – Denver Nagets (trejd za Treja Lajlsa)
14. Bam Adebaj – Majami Hit
15. Džastin Džekson – Sakramento Kings (trejd sa Portlandom)
16. Džastin Peton – Minesota Timbervulvs
17. Di-Džej Vilson – Milvoki Baks
18. Ti-Džej Lif – Indijana Pejsers
19. Džon Kolins – Atlanta Hoks
20. Heri Džajls – Sakramento Kings
21. Terans Ferguson – Oklahoma Siti
22. Džeret Alen – Bruklin Nets
23. Ou-Dži Anunobi – Toronto Reptors
24. Tajler Lidon – Juta Džez (trejd u Denver)
25. Anžejs Pasečniks – Orlando Medžik (trejdovan u Filadelfiju)
26. Kejleb Svenigan – Portland Trejlblejzers
27. Kajl Kuzma – Bruklin Nets (ide u Lejkerse, trejd)
28. Toni Bredli – LA Lejkers (ide u Jutu, trejd)
29. Derik Vajt – San Antonio Spars
30. Džoš Hart – Juta Džez (La Lejkers, trejd)

Lonzo Bol ide u Los Anđeles Lejkerse koji su mu oslobodili mesto tako što su poslali Dianđela Rasela u Bruklin.

Treći pik su birali finalisti Istoka Boston Seltiksi koji su pikove rotirali sa Filadelfijom jer je Fila želela gotovo po svaku cenu da izabere Fulca.

“Neverovatan osećaj, ovo je blagoslov i nešto o čemu sam sanjao“, rekao je Markel Fulc. Filadelfija je biranjem Fulca dobila i novi nadimak FEDS (Fulc, Embid, Dario, Simons), Džoel Embid je objavio da FEDSI naredne sezone dolaze po pobede.

Momak koji je često dolazio u žižu javnosti zahvaljujući ekscentričnom ocu nego svojim igrama, Lonzo Bol otišao je u Lejkerse kao što je bilo očekivano. Bol je plejmejker koji ima čudnu mehaniku šuta, ali je plej koji rado dodaje loptu što ga čini različitim od današnjih superstarova kakav je recimo Stef Kari.

"Ludo je što će mi Medžik Džonson biti jedan od mentora, veoma sam srećan, drago mi je što je sve ispalo kako treba", kaže Bol, koji je došao sa univerziteta UCLA.

Njegov otac Lavar je rekao da će Lejkersi već u prvoj sezoni dogurati do plejofa sa njegovim sinom u ekipi.

Boston Seltiksi su sa trećeg mesta birali Džejsona Tejtuma. Tejtum dolazi u već konkurentan tim Bostona koji je bio prvi na Istoku na kraju regularne sezone i došao do finala konferencije u kome je izgubio od Klivlenda.

“Sve što sam želeo, dogodilo se, i više od toga“, rekao je Tejtum.

Finisk Sansi su birali Džoša Džeksona (univerzitet Kanzas) sa četvrte pozicije, a Vlade Divac i Kingsi su izabrali Dierona Foksa sa petog mesta. Foks dolazi u tim iz Kalifornije sa univerziteta u Kentakiju. Karakterišu ga brzina i eksplozivnost.

Šesti je birao Orlando i izabrali su Džonatana Ajzaka koji igra na trojci ili četvorci. Finac Lauri Markanen je izabran kao sedmi pik od strane Minesote, ali je odmah postao deo trejda u kome je prosleđen Bulsima u zamenu za Džimija Batlera.

Francuz Frank Ntilikina je plej Strazbura izabran sa osmog mesta, a Francuz bi mogao da postane saigrač Ognjena Jaramaza koga su takođe birali Njujork Niksi sa 58. mesta.

Možda najeksplozivniji igrač u prvih deset, Denis Smit Džunior odlazi u Dalas Maverikse sa devete pozicije. On je imao problema sa povredama, ali ukoliko se oporavi može da bude ozbiljna pretnja sa spoljnih pozicija. Dolazi sa univerziteta NC Stejt.

Sakramento Kingsi su pravo na desetog pika prosledili Portlandu u zamenu za 15. na kome je Džastin Džekson i 20. pika, a u Portland je otišao Zek Kolins sa Gonzage. Kolins je visok igrač sa mekom rukom i solidnim osećajem u odbrani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Kris Pol vredi za sedmoricu

Jedan od najboljih plejmejkera sveta Kris Pol zvanično je trejdovan iz Los Anđeles Klipersa u Hjuston, objavio je generalni menadžer Rokitsa Daril Morej.

NBA četvrtak 29.06. 16:10 -> 16:22 Komentara: 19
prethodna strana 1 / 29 sledeca idi na stranu