Bjelica i Batler saigrači, Lavin poslat "Bikovima"

Krilo Čikago Bulsa Džimi Batler trejdovan je u Minesota Timbervulvse gde će igrati u timu sa srpskim reprezentativcem Nemanjom Bjelicom.

MLJIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Trener Minesote Tom Tibodo je u zamenu za Batlera Bulsima poslao Zeka Lavina, sedmog pika za drafta Laurija Markanena i Krisa Dana.

Minesota je Batlera dobila kao pojačanje i u odbrani i u napadu, jer je poznato da Tibodo mnogo polaže na defanzivi.

Iste metode je primenjivao i dok je bio trener Čikaga, pre nego što je otišao 2015. godine. Jezgro tima "Vukova" sada čine Batler, Vigins i Karl Entoni Tauns, a tu je na četvorci i Nemanja Bjelica.

Lavin je zbog povrede propustio dobar deo prethodne sezone, ali je reč o izuzetnom atleti koji je prošle sezne imao 19 poena, 3,4 skoka i 3 asistencije. Batler je u Minesotu došao kao trostruki učesnik Ol star utakmice iz sezone u kojoj je imao nešto 23,9 poena, 6,2 skoka i 5,9 asistencija po meču.

Bulsi su u ovom trejdu prošli jako dobro jer se od Markanena mnogo očekuje kao dobrog, a visokog šutera, dok se od Lavina nadaju samo da ne podeli sudbinu Derika Rouza i da ga ubuduće zaobiđu povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Kris Pol vredi za sedmoricu

Jedan od najboljih plejmejkera sveta Kris Pol zvanično je trejdovan iz Los Anđeles Klipersa u Hjuston, objavio je generalni menadžer Rokitsa Daril Morej.

NBA četvrtak 29.06. 16:10 -> 16:22 Komentara: 19
prethodna strana 1 / 29 sledeca idi na stranu