Karim Abdul-Džabar bi da uči bivšeg igrača Mege

Najbolji strelac u istoriji NBA lige rekao je da želi da uči mladog hrvatskog internacionalca iz Los Anđeles Lejkersa.

M.LJ.Izvor: B92 SAD
Podeli
Getty Images
Getty Images

Ivica Zubac je prošle sezone u Lejkersima imao neke prilično zapažene partije sa po više od 15 poena, a način na koji koristi horog zapao je za oko Karima Abdul-Džabara.

Džabar je po tom tipu šuta ostao upamćen, a za hrvatskog košarkaša koji je igrao za Mega Leks kaže da ume da ga koristi.

"On je fizički 'opremljen' da ga dobro koristi. Pre svega ima visinu. Ako može da razvije osećaj za šut i pokretiljivost, koristiće ga odlično" rekao je Džabar. Legenda Milvokija i Lejkersa je za Orindž kaunti redžister istakao i da bi bio mentor mladom Hrvatu kako bi ovaj postao što bolji centar.

Zubac je izabran na prošlogodišnjem draftu kao 32. pik, proveo je neko vreme u razvojnoj NBDL ligi, a za Lejkerse je odigrao 38 utakmica, od čega 11 kao starter. Prosečno je imao 7.5 poena i 4.2 skoka za 16 minuta po meču. Do februara je imao 12 minuta po utakmici, a u igru je retko ulazio pre finiša. Od tada mu je vreme na parketu poraslo, a Zubac je počeo da pokazuje mogućnosti koje poseduje.

Postao je i najmlađi igrač Lejkersa koji je na jednoj utakmici ubacio više od 25 poena u dabl dabl učinku (11 skokova) polovinom marta.

Navijače Lejkersa ohrabruje to što igra bez straha i mnogo respekta prema protivniku, pa je zbog toga postao jedan od igrača od koga očekuju još mnogo u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 30 sledeca idi na stranu