Vulvsi nude Rubija za Rouza, u igri i Sparsi

San Antonio Sparsi i Minesota Timbervulvsi zainteresovani su za plejmejkera Derika Rouza, koji bi mogao biti slobodan agent na leto.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Rouz je proteklu sezonu proveo u Njujork Niksima za koje je prosečno beležio 18 poena uz 4,4 asistencije i 3,8 skokova.

Međutim, Niksi su opet razočarali i sa skorom 31-51 bili daleko od plej-ofa, pa se najavljuje velika rekonstrukcija ekipe na leto, gde se očekuje odlazak i najveće zvezde Karmela Entonija.

S obzirom da je Rouz opet doživeo tešku povredu kolena, pitanje je da li će predsednik Fil Džekson računati i na njega za narednu sezonu.

To otvara prostor zainteresovanim timovima, a prvi u redu su Timberfvulvsi, koje vodi Tom Tibodo, bivši Rouzov trener iz Čikago Bulsa.

Dva tima su navodno već počela pregovore o trejdu, Vulvsi nude Niksima svog prvog plejmejkera Rikija Rubija, ali dogovora trenutno nema.

U igru bi mogli da se umešaju i Sparsi koji traže podršku za veterana Tonija Parkera, a trener Greg Popović je poznat po vraćanju u život zvezda koje su posrnule.

Rouz je bio prvi pik na draftu 2008. godine, a 2011. je bio MVP NBA lige. Međutim, brojne povrede kolena su ga sprečile da dostigne pun potencijal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 30 sledeca idi na stranu