Strašni Kavsi – šampion na +44 u Masačusetsu!

Klivlend Kavalirsi poveli su 2-0 u finalu Istočne konferencije posle nove demonstracije sile protiv Seltiksa u Bostonu – 130:86.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Već na poluvremenu bilo je jasno da će aktuelni šampionu napraviti dupli brejk u Masačusetsu, pošto su posle 24 minuta košarke imali rekordan 41 poen viška (72:31), kada su u pitanju finala Konferencija.

Blistala je velika trojka tima iz Ohaja – Lebron Džejms, Kajri Irving i Kevin Lav ubacili su kombinovano 74 poena, dok je kod domaćih u potpunosti podbacio Ajzea Tomas sa svega dva poena.

Osim rekordne prednosti na poluvremenu, Kavsi su zabeležili trijumf s najvećom razlikom u istoriji plej-ofa najjače lige sveta protiv prvih nosilaca računajući i Istok i Zapad.

Naredne noći od tri časa po našem vremenu, San Antonio Sparsi pokušaće da ostanu u finalu Zapada protiv Golden Stejt Voriorsa (2-0), u prvom meču kod kuće, dok će Klivlend i Boston ponovo na parket od 02.30 u noći između nedelje i ponedeljka u Ohaju.

Getty Images
Getty Images

Osim nove neverovatne partije – 30 poena (8/12 za dva, 4/6 za tri), sedam skokova, četiri asistencije, četiri ukradene, tri blokade – Bron je uspeo i da prestigne Majkla Džordana po broju ukradenih lopti u doigravanju (377), pa je samo još Skoti Pipen ispred njega (395), dok se sa 'Letećim visočanstvom' izjednačio po broju uzastopnih mečeva sa 30 i više poena u plej-ofu (8).

Najbolje ga je pratio 'Unce Drew' sa 23 poena i tri asistencije, a Lav je dodao 21 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Istakli su se još rezervista Ričard Džeferson sa 10 poena i pet skokova, odnosno Džej-Ar Smit sa devet poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kod očajnih domaćina najbolji je bio je rezervista Džejlen Braun sa 19 poena i četiri skoka, dok su dvocifren učinak imali samo još Ejveri Bredli sa 13, i Al Horford sa 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 30 sledeca idi na stranu