'Kralj' protutnjao kroz Boston za brejk na startu

Košarkaši Klivlend Kavalirsa napravili su brejk na startu finalne serije Istočne konferencije i u Bostonu savladali Seltikse rezultatom 117:104.

ĐNIzvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

Aktuelni šampion NBA lige na krilima Lebrona Džejmsa, koji je postigao 38 poena (14-24 iz igre, 1-6 za tri, 9-11 penali) i imao 9 skokova i 7 asistencija, nastavio je sjajan niz bez poraza od početka plej-ofa.

Kavalirsi, koji su imali nedelju dana više za odmor od rivala, već u prvom poluvremenu su prelomili duel – prvu četvrtinu dobili su rezultatom 30:19, da bi na pauzu otišli sa 22 poena prednosti. Boston nije uspevao da ponovi partiju iz poslednje utakmice sa Vašingtonom, a jedino što su Ajzea Tomas i drugovi učinili, jeste da ublaže poraz u ‘TD gardenu’.

Džejmsa je sjajno ispratio Kevin Lav koji je duel završio sa 32 poena (6-9 trojke) i 12 poena, dok je Tristan Tompson ubacio 20 poena i falila mu je jedna uhvaćena lopta za dabl-dabl. Kavsi nisu morali mnogo da forsiraju, pa je još jedino Kajri Irving imao dvocifren broj poena – 11.

S druge strane, Tomas je postigao 17 poena i podelio 10 uspešnih dodavanja, a najefikasniji su bili Džae Krauder i Ejveri Bredli sa po 21 poenom.

Sledeći meč finalne serije Istoka je na programu takođe u Bostonu, u noći između petka i subote od 2.30 po našem vremenu.

U finalu Zapada igraju Golden Stejt i San Antonio, a Voriorsi već vode 2-0 u seriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 30 sledeca idi na stranu