Vizardsi i Seltiksi za finale, Klipersi se spasli

Vašington Vizardsi i Boston Seltiksi igraće u polufinalu Istočne konferencije, dok su Los Anđeles Klipersi izborili sedmi meč na Zapadu, u prvoj rundi plej-ofa.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Nam Y. Huh
Tanjug/AP Photo/Nam Y. Huh

NBA plej-of – prva runda:

Atlanta – Vašington 99:115 (2-4)
Čikago – Boston 83:105 (2-4)
Juta – Klipersi 93:98 (3-3)

Istok – polufinale:

Boston – Vašington
Klivlend – Toronto

Zapad – polufinale:

San Antonio – Hjuston
Golden Stejt – Klipers/Juta

Vizardsi su u šestom meču bili bolji od Hoksa u Atlanti 115:99 za konačnih 4-2 u seriji, dok su Seltiksi, takođe u šestom meču za 4-2, savladali Bulse u Čikagu – 105:83.

Jedini duel prvog kola doigravanja u kom ćemo gledati sedmi meč jeste okršaj Los Anđeles Klipersa i Juta Džeza, pošto je ekipa Doka Riversa uspela da vrati brejk u Solt Lejk Sitiju 98:93.

Klipersi će sada pred svojim navijačima, u nedelju od 21.30, imati priliku da dođu do susreta sa Golden Stejt Voriorsima.

Pored okršaja Seltiksa i Vizardsa, odnosno Klivlend Kavalirsa i Toronto Reptorsa, poznato je i da će San Antonio Sparsi igrati sa Hjuston Roketsima.

Getty Images
Getty Images

Vašington je pokazao da je trenutno bolja ekipa od Atlante, koja nije mogla ništa protiv sjajnog dua 'Čarobnjaka' Džona Vola i Bredlija Bila.

Blistao je Vol sa 42 poena (15/21 za dva, 1/4 za tri), osam asistencija i četiri ukradene, a ništa lošiji nije bio ni Bredli Bil sa 31 poenom (9/14 za dva, 2/3 za tri) i po tri skoka, asistencije i krađe.

Zapažen učinak imao je i Markif Moris sa 17 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Bojan Bogdanović dodao deset s klupe.

Kod gostiju je najbolji bio Pol Milsep sa 31 poenom (12/18 za dva, 1/5 za tri), deset skokova, sedam asistencija i četiri ukradene, ali ga je ispratio samo Denis Šreder sa 26 poena i deset dodavanja.

Iako je delovalo da će Bulsi napraviti malo iznenađenje i eliminisati prvu ekipu Istoka u regularnom toku, Ajzea Tomas, kome je sestra poginula dan pre početka serije, i Seltiksi uspeli su da se izdignu posle 0-2 i sa četiri trijumfa u nizu prošli u polufinale.

Gosti su odigrali odličan timski meč u 'Junajted centru', pošto su svi članovi startne petorke imali dvocifren učinak. Najraspoloženiji je bio Ejveri Bredli 23 poena (6/8 za dva, 3/4 za tri) i pet skokova, dok je Džerald Grin ubacio 16.

Džea Krauder upisao je 12 poena, Al Horford takođe 12 uz sedam asistencija i šest skokova, a Ajzea Tomas pored istog broja poena i šest proigravanja i pet uhvaćenih lopti.

Kod domaćina je podbacio Dvejn Vejd sa samo dva poena, dok je na nivou bio samo Džimi Batler sa 23 poena (9/15 za dva, 0/2 za tri) i sedam skokova. Dvocifren učinak imao je samo još Robin Lopes sa 10 poena.

Klipersi si su još jednom bili u situaciji da moraju da trijumfuju, ponovo bez Blejka Grifina, za koga je sezona završena, u doigravanju, a da ne završe godinu ranije nego što su planirali pobrinuo se Kris Pol.

Maestralni plej Klipersa je za 37 minuta na parketu ubacio 29 poena (8/14 za dva, 2/6 za tri), uz osam asistencija, tri skokva i dve ukradene lopte.

Deandre Džordan dominirao je pod obručima sa 18 skokova i 13 poena, Ostin Rivers i Luk Mba a Mute dodali su po 13 poena, a Džamal Kroford 12.

Gordon Hejvord predvodio je Jutu sa 31 poenom (6/11 za dva, 3/9 za tri), sedam skokova, četiri dodavanja i dve ukradene, ali ni to nije bilo dovoljno za preokret u finišu. Džordž Hil takođe je bio odličan sa 22 poena i pet skokova, dok je Rudi Gober imao 15 poena i devet uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu