Denver pravi supertim – Jokić, Pol, Džordž, Milsep

Den Faval, novinar portala 'Bleacher Report', bavio se mogućim nastankom nekoliko 'NBA supertimova' u skorijoj budućnosti.

Izvor: B92, bleacherreport
Podeli
Getty Images
Getty Images

Savet Melouna Jokiću: Ne igraj za Srbiju

Faval je u obzir uzeo sve faktore, od trenutnog igračkog kadra, potencijala onih najmlađih igrača, pa sve do mesta u seleri kepu i mogućnostima za trejdove.

'Supertimovi' i nisu toliko česta pojava u najjačoj ligi sveta, a nisu uvek i uspešni – ako se izuzmu šampionske generacije Čikago Bulsa sa Majklom Džordanom, Skotijem Pipenom i ostalima, Majami Hita sa Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom, odnosno Boston Seltiksa sa Kevinom Garnetom, Polom Pirsom i Rejom Alenom.

S druge strane, tu su i dva neuspela eksperimenta Los Anđeles Lejkersa, najpre iz sezone 2003/2004 sa Šekilom O'Nilom, Gerijem Pejtonom, Kobijem Brajantom i Rikom Foksom, dok ništa slabiji nije bio ni roster sa Kobijem Brajantom, Pauom Gasolom, Dvajtom Haurdom i Stivom Nešom.

Na vrhu Denove liste, koju možete pronaći i na zvaničnim stranama NBA lige, jesu Boston Seltiksi, slede Toronto Reptorsi, onda i Denver Nagetsi našeg Nikole Jokića, a autor istu mogućnost vidi i u određenom scenariju za San Antonio Sparse, Majami Hit i Vašington Vizardse.

Nagetsi nude ono što malo njih može

Getty Images
Getty Images

Nikola je svoju drugu sezonu u NBA ligi završio sa prosekom od 16,7 poena, 9,8 skokova, 4,9 asistencija i 0,8 blokada, za nešto manje od 28 minuta na parketu.

Ogroman prostor u seleri kepu i nepregledan broj mogućnosti prilikom trejdova svakako idu u korist priče oko Denver Nagetsa, ali je Nikola Jokić prava stvar. On je superstar u nastajanju – neko ko im može poslužiti da privuku slobodne agente i angažuju neke od zvezda.

Ipak, Jokić nije produžio vremenski period u kom Nagetsi mogu da manevrišu – stvorio ga je i oni su toga svesni. Poslednjeg dana trejd 'deadlinea' pokušali su da naprave monstruozan trejd i dovedu Pola Džordža iz Indijana Pejsersa. Ništa se nije dogodilo, očigledno, pre svega je je Džord smatrao da nije moguće proći do finala sa Nagetsima pored Golden Stejt Voriorsa i San Antonio Sparsa.

Upravo zbog toga je prostor u seleri kepu važan, pa će Nagetsi predsojećeg leta imati veliku fleksibilnost u poteri za NBA talentima. Ukoliko Danilo Galinari odluči da izađe iz poslednje godine ugovora, kao što se i očekuje, to Denveru ostavlja još 22,6 miliona, ili 34 miliona dolara ukupno.

Pri tom, tu su i situacije sa Mejsonom Plamlijem (5,8 miliona), odnosno veteranom Majkom Milerom, koje bi mogle da ih preko 35 miliona slobodnog prostora.

Ceo tekst možete pročitati OVDE.

Ukoliko tako i bude, na šta sve takođe ukazuje, moći će da potpišu bilo kog slobodnog agenta sa maksimalnim ugovorom, pa i ne poput Kajla Laurija, Pola Milsepa i Krisa Pola, koji će biti u mogućnosti da potpišu ugovore koji im u prvoj sezoni daju više od 35 odsto od ukupne sume – oko 35,4 miliona.

Iako Kolorado nije mesto u koje slobodni agenti rado dolaze to zaista neće biti važno, pošto će svega nekolicina timova imati mogućnost da ponudi maksimalne ugovore. Shodno tome, Nagetsi postaju legitimna opcija u nedostatku drugih.

Imajući u vidu imena Milsepa ili Pola, oni i pored toga imaju još gomilu materijala za 'blokbaster' trejd – Malik Bizli, Haun Ernangomes, Emanuel Mudiaj, Džamal Marej, kao i pika prve runde sa predstojećeg drafta. Tu je i Vil Barton kome ističe ugovor, a učinak mu je i te kako dobar, kao i Geri Heris, Vilson Čendler i Kenet Farid.

Pojedina imena od svih pobrojanih stavljaju Denver Nagetse u poziciju da razgovaraju o angažovanju Džimija Batlera, Pola Džorda ili bilo kod drugog NBA superstara. U tom scenariju, mogli bismo da vidimo Nikolu Jokića na terenu zajedno sa Krisom Polom, Seržom Ibakom, Polom Milsepom, Blejkom Grifinom....

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu