Savet trenera Denvera Jokiću: Ne igraj za Srbiju

Menadžer Jokića najavio je njegov izostanak sa Evrobasketa, Jokić je rekao da mora da razmisli, a Denver se opravdao pred našim savezom da nije stopirao nastup.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Danilović:Denver ne brani Jokiću da igra za Srbiju

Denver ne želi da Jokić igra za Srbiju na EP!

Majk Meloun, trener Denvera Nagetsa, savetovao je srpskog košarkaša Nikolu Jokića da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo i posveti se individualnom radu i fizičkoj spremi.

Meloun je, za razliku od kluba koji je dao dozvolu Jokiću da nastupi za nacionalni tim, rekao da bi za igrača Nagetsa bolje bilo odmori posle naporne sezone.

"Odmor je najbolji lek, prošle godine Nikola je posle reprezentacije kod nas došao fizički i mentalno potrošen. Posle naporne ruki sezone otišao je u Srbiju i igrao kvalifikacije za Rio, a potom i na Igrama. Naravno da je teretana poslednje mesto koje je želeo nakon toga", rekao je Meloun američkim medijima.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

On je dodao da je Jokić imao samo sedam dana odmora i da je to jedan od razloga zašto je tek od decembra igrao u pravoj formi, iako je tek tada dobio pravu minutažu od trenera.

"Neophodno je da odmori i ‘očisti’ glavu i telo, a kasnije i ojača telo. Nikola mora da radi na snazi, duguje to timu", poručio je trener Denvera, uz grešku jer je pomešao Srbiju i Hrvatsku kada je rekao da su izabranici Aleksandra Đorđevića na putu ka Riju eliminisali Italiju posle produžetaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu