'Metla' GSW, preokret Reptorsa, Hoksi izjednačili

Golden Stejt Voriorsi plasirali su se u polufinale Zapadne Konferencije pošto su maksimalnim rezultatom 4-0 eliminisali Portland Trejlblejzerse.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

NBA – plej-of:

Toronto – Milvoki 118:93 (3-2)
Atlanta – Vašington 111:101 (2-2)
Portland – Golden Stejt 103:128 (0-4)

utorak/sreda:
Hjuston – Oklahoma (3-1)
San Antonio – Memfis (2-2)
Klipersi – Juta (2-2)

sred/četvrtak:
Boston – Čikago (2-2)

završeno:
Klivlend – Indijana (4-0)

Aktuelni vicešampioni sveta bili su bolji i u drugom susretu u Oregonu, predvođeni sjajnim Stefenom Karijem (37 p, 8as, 7sk), za prolaz u narednu rundu – 128:103.

Prethodno su samo još Klivlend Kavalirsi, šampioni najjače lige sveta, obezbedili prolaz maksimalnim rezutlatom u trijumfima protiv Indijana Pejsersa.

S druge strane, Toronto Reptorsi stigli su do preokreta protiv Milvoki Baksa 118:93 i sada vode 3-2 u prvoj rundi Istočne konferencije, dok su Atlanta Hoksi, takođe na Istoku, uspeli da izjednače protiv Vašington Vizardsa – 111:101.

Getty Images
Getty Images

Voriorsi su još jednom bili ubedljivi, pošto su već u prvoj deonici ubacili neverovatnih 45 poena (45:22), a najbolji u redovima gostiju bio je Stefen Kari sa 37 poena (5/9 za dva, 7/11 za tri), osam asistencija, sedam skokova i dve ukradene.

Odličan je bio i Drejmond Grin sa 21 poenom, šest uhvaćenih lopti, četiri dodavanja i tri blokade, dok su se istakli još i Klej Tompson sa 18, odnosno rezervista Dejvid Vest sa 12 poena.

Kod domaćina je ponovo najbolji bio Demijan Lilard sa 34 poena (10/18 za dva, 2/8 za tri) i šest asistencija, ali ga je ispratio samo Al-Faruk Aminu sa 25 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je podbacio Si-Džej Mekalum sa svega šest poena i pet skokova.

Ekipa Stiva Kera će u borbi za finale igrati sa pobednikom okršaja između Los Anđeles Klipersa i Juta Džeza, gde je trenutno 2-2 u pobedama.

Reptorsi su bili na pragu razočaravajućeg kraja sezone i prolaza u prvoj rundi doigravanja, ali su uspeli najpre da izjednače, a sada i da dođu na trijumf od prolaza u narednu rundu. Videlo se koliko im je značio vraćeni brejk u Viskonsinu pošto su na svom parketu dominirali od početka do kraja.

Blistao je povratnik Norman Pauel sa 25 poena (4/7 za dva, 4/4 za tri) i po četiri skoka i asistencije, a najbolje ga je pratio Serž Ibaka sa 19 poena i šest skokova.

Cela ekipa odigrala je izuzetno dobro – Demar Derozan imao je 18 poena i šest asistencija, Kajl Lauri je pored 16 poena dodao deset porigravanja i po tri ukradene i skoka, dok je Demar Kerol imao 12 poena i šest uhvaćenih lopti.

Kod gostiju nije bila takva situacija, pa su se istakli samo Janis Adetokumbo sa 30 poena (12/19 za dva), devet skokova, i po tri asistencije, ukradene i blokade, odnosno ruki Malkom Brogdon sa 19 poena. Dvocifren je bio samo još Greg Monro sa 11 poena.

Najzanimljiviji susret viđen je u Džordži, sa dosta preokreta – gosti su bolje krenuli, domaći su preokrenuli, onda je usledio egal, da bi Hoksi na kraju koncentrisanijom igrom uspeli da stignu do izjednačenja.

Bila je to još jedna demonstracija timske košarke u režiji Atlante, pa je čak sedam igrača imalo dvocifren učinak. Najbolji je bio Dvajt Hauard sa 16 poena (6/14 za dva) i 15 uhvaćenih lopti, dok je Pol Milsep bio blizu tripl-dabla sa 19 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Denis Šreder ubacio je 18, Kent Bejzmor 16, Tim Hardavej Junior 15, Teuran Princ 11, a Hose Kalderon 10 poena.

U timu iz prestonice SAD prednačio je Bredli Bil sa 32 poena (6/9 za dva, 5/14 za tri) i pet skokova, odličan je bio i Džon Vol sa 22 poena, deset asistencija i pet skokova, Oto Porter Junior zabeležio je 13 poena, dok je Marćin Gortat imao čak 18 uhvaćenih lopti, pored svega dva poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu