"Klač" Konli i Gasol, Herison kao Lebron

Dva ključna šuta u poslednjim trenucima, neverovatne trojke i blokade, sve je to viđeno u jednoj plejof utakmici NBA lige.

MLJIzvor: B92 SAD
Podeli
Getty Images
Getty Images

Grizlisi i Reptorsi izjednačili, Voriorsi na 3-0

Memfis je pobedio San Antonio Sparse u poslednje dve utakmice, a meč odigran između subote i nedelje (110:108) dobili su na neverovatan način.

Semafor je pokazivao nešto manje od 5 sekundi do kraja regularnog dela meča kada je plejmejker Memfisa Majk Konli poslao flouter za izjednačenje protiv Sparsa.

Koji trenutak kasnije, na semaforu je pisalo 96:96. Kavaj Lenard je promašio šut za pobedu San Antonija, a utakmica je otišla u produžetak.

Na minut i 38 sekundi do kraja produžetka viđen je sličan potez onom koji je prošle godine imao Lebron Džejms u finalu NBA lige kada je izblokirao Andrea Iguodalu. San Antonio je imao dva poena prednosti, Toni Parker je presekao pas Majka Konlija i prosledio loptu Petiju Milsu u kontri.

Australijanca je u trku sa leđa izblokirao Endru Herison, posle čega je Memfis istrčao kontru, a Gasol pogodio uz faul. Herison je meč završio sa 7 poena, a ta blokada mu je bila jedina na meču.

Iako su Konli i Gasol bili najefikasniji u svojoj ekipi, blokadu Herisona su potom na konferenciji za štampu istakli kao verovatno najvažniji potez koji im je dao zamah.

Memfis je vodio 108:105, Kavaj Lenard je pogodio trojku za izjednačenje, na 12 sekundi pre kraja produžetka.

Utakmicu timova kod kojih na suprotnim stranama igraju Mark i Pau Gasol, mlađi je rešio u svoju korist. Mark je sa gotovo istog mesta odakle je Konli izborio produžetak, pogodio za pobedu. Sparsima je posle šuta Gasola ostalo 0.7 sekundi da probaju nešto da promene, a Memfis je izjednačio na 2:2 u seriji sa drugom ekipom Zapada u regularnom delu sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu