Jokić o reprezentaciji: Moram dobro da razmislim

Nikola Jokić najavio je da će održavati formu u Srbiji između sezona, ali i istakao da i dalje ne zna da li će igrati za Srbiju predstojećeg leta.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

'Orlove' u septembru očekuje Evropsko prvenstvo, ali još uvek nije poznato da li će selektor Aleksandar Đorđević moći da računa na najboljeg igrača Denver Nagetsa i jednog od najboljih mladih pojedinaca najjače lige sveta.

S druge strane, tu je i izjava njegovog menadžera Miodraga Ražnatovića koji je rekao da Nagetsi neće želeti da Joka igra za Srbiju narednog leta, iako to ne mogu da mu zabrane.

"Pre svega, iskreno, želim da se odmorim i jedva čekam da dođem kući, da se zavalim, opustim i uživam sa porodicom. Naravno da ću raditi na sebi i održavati formu za izazove koji me čekaju, ako se ne varam – glavni kondicioni trener Felipe Ajhenberger pridružiće mi se u Srbiji ovog leta na dve nedelje, možda i više, pa ću se u avgustu vratiti u Kolorado... U stvari, ne znam još uvek zbog nacionalnog tima moje zemlje, moram dobro da razmislim o svemu. Videćemo...", rekao je Jokić u razgovoru s novinarima u Denveru.

U nastavku priče, Nikola je nasmejao novinare kada su shvatili da zaista ne zna koji su mu proseci u statističkim kategorijama.

"Sledeće sezone cilj ne sme da nam bude osmo mesto, tj. – uopšte ulazak u plej-of. Smatram da nas to nepotrebno opterećuje. Moramo samo da igramo košarku, a ne da mislimo da nešto moramo da uradimo. Što se mene tiče, odigrao sam dobro, valjda.. Napredovao sam od prošle godine, ali nisam znao da su mi proseci takvi dok mi niste rekli (smeh). To je lepo, u svakom slučaju. Narednog leta želim da radim na svom telu jer verujem da će mi to pomoći. Takođe, procenti šuta za tri poena su mi bili niski i to je nešto na čemu moram da radim. Ali, sve je stvar vežbe – u svemu, a cilj je da postanete bolji u svemu", dodao je Jokić i istakao da nije popio gazirano već dve godine.

Sve su glasnije priče da će uprava Denvera oko dvadesetdvogodišnjeg Somborca graditi tim narednih godina,

"Ako želite da stavite takav pritisak na mene, ako sam ja taj igrač – biću taj igrač. Opet, ne žeiim sebi da stvaram takav pritisak. Igraću na način na koji sam to i do sada činio", zaključio je Nikola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu