Veliko srce malog čoveka

Sa suzama u očima, crnim florom na patikama i porukom "Počivaj u miru mala seko", to nije bila obična utakmica za njega.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Nisu prošla ni 24 časa od tragične pogibije sestre, a Ajzea Tomas je pokazao ogromno srce i opet nosio svoje Boston Seltikse na MVP nivou.

Iako u stanju koji retko ko može i da zamisli, Tomas je bio najbolji igrač na parketu, postigao je 33 poena (10/18 iz igre), te imao šest asistencija i pet skokova. Nažalost, Seltiksi su izgubili od Čikago Bulsa 106:102.

Često potupno usamljen u uglu terena, bilo je jasno da je ranjiviji nego ikad, izašao je pred navijače bez svog karakterističnog podizanja ruke prilikom najavljivanja njegovog imena, a nije učestvovao ni u već tradicionalnom krugu sa saigračima pred početak meča.

Samo im se polako približio dok su ga oni okruživali i na kraju napravili ogroman timski zagrljaj. Poruka TD Gardena je bila jasna: "Nisi sam".

"To što je došao ovde da se bori svake večeri samo pokazuje kakava je osoba. Morali smo da izborimo pobedu za njega", žali zbog poraza Tomasom saigrač Džae Krauder.

Trener Seltiksa je posetio Tomasa u subotu uveče i rekao mu da ne mora da igra ako oseti da ne može, jer je samo nekoliko sati ranije izgubio 22-godišnju sestru.

Pred sami meč kamere su uhvatile Tomasa kako sedi pored parketa na stolici ruku sklopljenih preko nogu. Tešio ga je Ejveri Bredli, zemljak iz Takome (Vašington), koji je bio uz njega i kada je sjajni plejmejker saznao tužne vesti.

"Ajzea mi je porodica. Odrasli smo u istom kraju. Znam koliko mu je teško. On je veliki borac. Znam da je igrao za svoju sestru, svoju porodicu. Cenimo to kao saigrači, on je sjajan košarkaš, a još bolja osoba. Moramo nastaviti da se borimo za njega", rekao je Bredli.

Emotivno ispražnjen, Tomas je u košarci našao bar kratkotrajni beg od tragedije koja ga je snašla u najboljoj sezoni u karijeri. Prvi period meča je odigrao kao opsednud postigavši čak 13 poena, uz ovacije sa tribina posle svakog pogotka.

Nažalost, nije uspeo da spreči poraz svog tima, koji će biti domaćin Bulsima i u utorak uveče. Trener Seltiksa Bred Stivens je najavio da će opet dozvoliti Tomasu da odluči da li želi da igra, ili bude sa porodicom u Vašingtonu.

"Trudimo se da budemo uz njega i borimo se za njega. Ali teško je u takvoj situaciji uraditi bilo šta. Želimo da mu pomognemo, razgovaramo s njim, ali nije lako jer on nije mnogo pričljiv tip. Sam se bori sa svojim nedaćama. To je razumljivo", dodao je Krauder.

Pred Tomasom su izazovni dani. I pred Seltiksima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu