Ni doping, ni steroidi, šta je "tajno oružje" NBA?

Poslednjih 30 godina fenomen prednosti domaćeg terena je dramatično opao kroz ceo NBA karavan, piše ESPN.

SMIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Autor uticajnog medija Tom Haberstroh piše da su domaći timovi 1987. godine pobeđivali u 68 odsto slučajeva, u odnosu na ovosezonskih 57.

"Danas postoji mnogo razloga zašto je to tako, a sve proizilazi iz povećanja luksuza pri smeštaju igrača. Timovi više ne putuju komercijalnim letovima, umesto toga kroz države lete čarter avionima koji nude svaki mogući način za relaksaciju", navodi Haberstroh.

Prema njegovim rečima, iza povećanog uspeha gostujućih timova prevashodno stoji jedna tehnološka novotarija.

"Jedan generalni menadžer to naziva tinderizacijom NBA lige. To je aplikacija za ugovaranje dejtova. Niko više ne mora da provodi celu noć u nekom klubu. Zaista, aplikacije koje su urađene kako bi omogućile upoznavanje seksualnih partnera su uradile za NBA više nego što je Amazon uradio za knjige. Zabava sada dolazi u vašu kuću. Jedan Ol-star igrač je rekao da je apsolutno istinito da igrač dobija dva sata više sna ukoliko ima seks daleko od kuće, nego pre 15 godina. Dodao je i da igrači čak više vole Instagram nego Tinder. Niko više ne ide u klubove, niko više ne mora da kupi nešto da pojede u povratku iz kluba kući", dodaje se.

Haberstroh navodi da je cilj NBA lige poslednjih godina "efikasnost na svakom polju", kao i da se to odnosi i na seksualni život igrača.

"Naravno, postoje i druge varijante koje mogu da posluže. Treba navesti i da NBA igrači danas piju manje alkohola nego ranije", zaključuje autor ESPN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu